avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Daca, pe 9 martie a fost prima ( si ultima infatisare) cu divort consimtit de ambele parti, mai exista vreo posibilitate de revenire (pe 11 martie a aparut pe portalul justitiei ca deja s-a dat O.K.-ul)?
Cel mai recent răspuns: alinus31 , utilizator 13:35, 24 Martie 2010
viorelmirza a scris:

Imi poate spune cineva cum decurge si cam cat costa in ziua de azi un partaj? #-o

Taxa de timbru pentru cererile de partaj se stabileste la 3% din valoarea masei partajabile.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata n conditiile art. 2 alin. (1) din Legea nr.146/1997 actualizata.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Buna ziua! Eu sunt divortata iar fata imi este incredintata mie dar a ramas cu numele tatalui. Daca vreau sa plec cu ea din tara in vacanta imi trebuie imputernicire de la fostul sot?
alinus31 a scris:

Buna ziua! Eu sunt divortata iar fata imi este incredintata mie dar a ramas cu numele tatalui. Daca vreau sa plec cu ea din tara in vacanta imi trebuie imputernicire de la fostul sot?

Daca minora v-a fost incredintata dvs.printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,atunci nu mai aveti nevoie de declaratie de la fostul sot,putand iesi cu copilul din tara in baza acestei hotarari.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Daca "divort consimtit de ambele parti" reprezinta divort prin consimtamant, sau prin acordul partilor, hotararea nu mai are cale de atac, este irevocabila cu data pronuntarii ei.
deci sa inteleg ca fostul sot nu sa faca nimic pt a impiedica plecarea mea cu fata in vacanta la vara.:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!! Iordache Alexandra Iordache Alexandra Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Diovort prin acord praporgescu praporgescu daca partile au formulat initial fiecare cate o cerere de divort, recalmantul a depus cererea de divort paratul a depus intampinare si reconventionala iar la ... (vezi toată discuția)