avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MICROFON IN MAGAZIN!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MICROFON IN MAGAZIN!!!

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca este legal, ca fara acordul angajatului, angajatorul sa monteze in magazin un microfon??X-(

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosminiancu24 , utilizator 11:02, 13 Martie 2010
Buna ziua !
Consider ca montarea de microfoane in spatiul privat al firmei este facut in mod legal, numai in situatia in care angajatii isi exprima consimtamantul in acest sens.Este recomandat ca acest consimtamant sa fie exprimat in scris in vederea evitarii unor litigii ulterioare pentru incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a dat dreptate unei angajate din Marea Britanie care a aflat ca mesajele sale electronice personale si apelurile telefonice de la birou erau interceptate de conducerea institutiei la care lucra pe post de secretara.
Cu stima !
Nu am semnat ca suntem de acord, mai mult de cat atat nici nu ma stiut de existenta lui pana acum. O alta colega l-a zarit..
Cum credeti ca trebuie sa procedam, pentru ca nu sunt de acor sa lucrez in asa mediu...
Cosmin Iancu!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalarea microfoane in spatii publice sau private alexandru_flip alexandru_flip Buna ziua, As dori sa stiu mai multe despre legalitatea instalarii unor camere video cu microfon intr-un spatiu public sau privat (magazine, unitati de ... (vezi toată discuția)
Încălcarea drepturilor omului Sentiklos Sentiklos Poate fi considerat din punct de vedere legal liber exprimat consimțământul de a fi supravegheată de angajator (prin toate mijloacele posibile) viața ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video/audio-cat de legala e? deliandiana deliandiana Buna ziua. As avea si eu o intrebare: Este legal sa imi asculte angajatorul convorbirile? Ca sa fie mai clar,va explic contextul.Lucrez ca si amanetar si am ... (vezi toată discuția)