Cu placere!
Referitor la problema mea...
Am adresat intrebarea referitoare la indemnizatie la Primaria Timisoara si am primit urmatorul raspuns:
"Conform art.4, alin(7) ,litera j, din Hotararea Guvernului 1025/09.08.2006, privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor Oug 148/2005, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani,solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarea conditie:
-Cele 12 luni anterioare nasterii copilului adica (07.12.2004-07.12.2005) , pot constitui stagiul de cotizare daca a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar organizat conform legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau diploma .
Avand in vedere ca doamna, nu a terminat facultatea in anul anterior nasterii copilului cu diploma de licenta, aceasta nu poate fi luata in considerare ca stagiu de cotizare , prin urmare nu poate beneficia de indemnizatia de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani . "
Asa cum v-am spus, doamna Romascanu (deocamdata doar cu dv. vorbesc), interpretarea nu mi se pare corecta. Din citarea legii nu rezulta ca trebuia sa termine facultatea inaintea nasterii.Anii de facultate se considera stagiu in mom absolvirii, indiferent daca a nascut dupa sau inainte, sau indiferent daca a nascut sau nu. Avand anul respectiv ca stagiu, rezulta ca are toate drepturile care decurg de aici.
Daca aveti cumva la dispozitie legea respectiva, va rog sa-mi trimiteti citatul cu pricina.Dar zice acelasi lucru...
Oamenii astia gandesc sau...?
Va rog sa-mi raspundeti, cand aveti timp.Stiu ca am dreptate!