avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu chirias-proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu chirias-proprietar

buna seara.
am mare nevoie de ajutor. In calitate de chirias, (fara nici un document incheiat de mai bine de un an !!!) azi mi s-a comunicat ca pana luni, 15.03. trebuie sa parasesc casa.
Suplimentar, e vorba de doi copii minori, de 5 ani si, respectiv 4 luni.
De fiecare data cand am platit chiria (lunar) am solicitat intocmirea contractului, cu ata mai mult cu cat acum am act de identitate provizoriu, tocmai datorita lipsei dovezii de spatiu (e mentionat acest aspect pe actul de identitate provizoriu).
Ce e de facut?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emilpiros , utilizator 22:23, 12 Martie 2010
Trebuie sa stiti ca o eventuala evacuare nu se poate face de proprietar in forta ci de instanta. In plus, proprietarul poate fi acuzat de evaziune fiscala. (aveti martori care pot proba ca locuiti de ceva vreme la acea adresa).

In situatia in care nu veti parasi locuinta de buna voie, proprietarul va trebui sa se adreseze instantei.
Cei mai multi dintre proprietari recurg in asemenea situatii (adica in cazul evacuarii chiriasului cu care nu s-a incheiat contract scris) la actiuni in evacuarea chiriasului. Instantele (de cele mai multe ori) resping astfel de actiuni pe motiv ca actiunea corecta este cea in revendicarea bunului cu scopul de a se intra in stapanirea bunului detinut fara drept de o persoana.
Aceasta presupune si faptul ca proprietarul ca trebui sa plateasca o taxa judiciara calculata la valoarea imobilului închiriat.

Poate ca aceste observatii va vor da ragazul necesar pentru a va putea gasi o noua locuinta...
va multumesc din suflet...
chiar m-ati ajutat enorm, pentru ca nu puteam pleca in 2 zile....si oricum aveam de gand sa caut alta, tocmai datorita contractului....
Va multumesc din suflet !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias sonias sonias la rubrica evacuare chirias am descris situatia incompleta, deoarece verisoara mea care este in cauza nu mi-a furnizat toate detaliile. Verisoara mea ... (vezi toată discuția)