Puteti sa imi spuneti va rog, in cazul dezbaterii unei succesiuni in instanta, daca cer raportul unei donatii cunoscute, donatarul poate nega acea donatie si sa nu prezinte actele (o casa cumparata cu bani donati de cel decedat)?
Multumesc. Intrebarea era daca persoana in cauza poate nega donatia si ascunde actele. Instanta le poate cere/obtine?
Cum ramane cu celelalte 2 intrebari, va rog?
Inteleg ca donatia a fost o sum ade bani, ce acte sunt pe aceste sume?
Myra, in acest caz, ce raport al donatiei? Ce sa ceara, aceleasi bancnote in natura??? :O
Da, se poate dovedi, insa se poate si combate ce afirma martorii.
Da, are drept de mostenire din mostenirile sotului.
Magie, va raspunde cineva cand are timp... e weekend, nu stau oamenii toata ziua pe calculator...
Nu are legatura casa cu donatia, intelegeti? Sumele de bani sunt donate, nu ne intereseaza ce s-a facut cu ele, daca s-au ars, daca s-a cumparat ceva etc. Donatia a constat in sume de bani si atat.
Sunt dovezi ale acestei donatii IN BANI?
Act de proprietate
ciprinel
Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)
Donatie
Mihai488
Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)