avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ascundere donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ascundere donatie

Puteti sa imi spuneti va rog, in cazul dezbaterii unei succesiuni in instanta, daca cer raportul unei donatii cunoscute, donatarul poate nega acea donatie si sa nu prezinte actele (o casa cumparata cu bani donati de cel decedat)?
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
magie_noire, utilizator
A raporta inseamna a aduce inapoi la masa succesorala; bunurile se aduc in natura I(ca regula) sau se compenseaza altfel (exceptie).
Nu se pot raporta decat bunuri, nu bani, banii nefiind bunuri.
La donatiile in bani se cere reductiunea donatiilor, ceilalti coerezi luand bunuri de valori similare sa, pe cat posibil, bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate ciprinel ciprinel Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport e_florin e_florin buna ziua ,am auzit de donatie cu scutire de raport ,as dori sa aflu daca donatia poate fi contestata de rudele donatorului dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)