avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala fara decizie de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala fara decizie de incetare

Buna ziua tuturor .
Sunt in ultimele zile de preaviz ( pentru care am primit instiintare ) si urmeaza sa primesc decizia de incetare . Am gasit servici in alta parte si doresc sa inchei activitatea la firma unde lucrez in prezent .
Ce se intampla daca administratorul refuza sa-mi semneze decizia de incetare saptamana viitoare ? Trebuie sa-mi dau demisia ? Avand in vedere faptul ca nu am primit salariile din octombrie o eventuala demisie mai implica cele 15 zile pe care sa le mai stau in firma ?
Pun aceste intrebari pentru ca vreau sa inchei cat mai repede ( cu toate ca nu cred ca ar fi o mare problema sa fiu asteptat inca 15 zile , desi le-am spus ca saptamana viitoare sunt liber ) . Nu discut acum de bani ci doar de acte ( decizie si carte de munca ) .
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:04, 13 Martie 2010
Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă - art.79 alin.8 C.mun.
La terminarea perioadei de preaviz nu mai aveti obligatia prezentarii la serviciu si puteti sa va angajati la alta firma chiar daca nu aveti cartea de munca.
Pana la primirea deciziei pastrati notificarea privind preavizul, poate trebuie.
Drepturile salariale le puteti solicita in instanta in termen de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)