avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestat preventiv 49 de zile fara sa fiu vinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestat preventiv 49 de zile fara sa fiu vinovat

sint un om cu probleme mari in materie de drept penal ce-a ce mi-sa intamplat mie cred ca o aberatie si o mare eroare judiciarea. vreau sa ma ajutati sa pot sa demonstrez ca sint ne vinovat pentru ca nimeni nu ma crede decat familia si eu care sintem convinsi ca sint nevinovat: acum doua luni de zile in acest an am fost arestat pe baza unei recunoasteri din grup facuta de niste politisti incompetenti care mau lut de pe strada in ziua de 20.01. 2010 mau dus la sediul politiei pentru a participa la o recunoastere din grup in calitate de suspect de un furt facut in aceiasi zi de altii in continuare am fost recunoscut de partea vatamata si colegul lui ca fiind soferul autoturismului participant la furt pe baza acestei recunoasteri am fost arestat preventiv si acuzat pe ne drept pina in data de 09.03.2010 data cind am avut prima infatisare la instanta de fond aici partea vatamata declarind ca nu este sigura de recunoastera care a facuto la politie si declara ca nu poate fii sigur daca ma vazut sau nu pe mine la volanul acelei masini care a participat la furtul unei genti din tirul lui. iar colegul lui a declarat in aceiasi instanta ca isi mentine declaratia si ca ma recunoaste ca fiind soferul acelei masini dar si acesta se contrazice in proprile declareti si declara asa: in prima declaratie de la politie declara ca" la-m vazut pe sofer inbracat int-un plovar de culoare inchisa pe gat si cu ceva rosu in textura si o sapca pe cap de culoare inchisa"iar contrazicerea vine din P.V de recunoastere care declara ca ma recunoscut dupa sapca alba si hanoracul de culoare albastru deschis marca adidas iar cind a fost intrebat in instanta de fond "cum isi explica el ca la locul faptei ma vazut inbracat in plovar negru cu ceva rosu si la recunoasterea din grup de la politie din aceiasi zi a produceri faptei declara ca ma recunoaste dupa hanoracul de culoare albastra deschis marca adidas" acesta a raspuns "cred ca intretimp sa schimbat" si aici va intreb eu pe voi cum credeti ca ma recunoscut aceste si ce parere aveti sau ce ma sfatuiti?pentru ca aici sa facut o mare ne dreptate vreau samai va spun ca eu acum sint liber dupa 49 de zile de arest si cu interdictia de a nu parasi localitatea pot inlocui aceasta interdictie cum?acum ma judec in stare de libertate si peste doua saptamani am a doua infatisare mai sint doi martori de audiat unul a declarat ca nu ma cunoaste si ca nu ma vazut la locul faptei iar celalalt spune ca sa gasit cu mine la ora produceri faptei intrun minimarket fapt adevarat si probat prin camerele de supraveghere din acel minimarket . intrebarea mea ar fii pot primi achitare in acest caz? si cum?cine credeti ca sint vinovati si pe cine sa dau eu in judecata pentru acest arest abuziv? daca nu sinteti lamuritii va rog sa ma intrebati alte detali va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:20, 13 Martie 2010
La multiplele intrebari adresate, in drept sa raspunda sunt excluiv autoritatile care cerceteaza fapta si care in raport de probele administrate ,vor dispune masurile legale
credeti ca acum autoritatile in drept incearca sa se acopera condamnanduma cu o pedeapsa cu suspendare alti asa miau spus?
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat, sa va reprezinte in instanta pentru ca problema dumneavoastra este destul de grava si trebuie sa o tratati cu seriozitate.
Daca se pronunta o hotarare definitiva de achitare aveti dreptul in temeiul art.504 Cpp la repararea pagubei pentru privarea de libertate in mod nelegal.
Situatia dvs este delicata,prin complexitate si maniera dvs subiectiva de prezentare este greu de stabilit aspecte/circumstante in favoarea dvs
Angajati avocat care sa coroboreze succesiunea timpilor cu probele,existente
Din punct de vedere al starii de fapt,astfel cum o descrieti dvs in relatare,apar foarte multe contradictii in probatoriile administrate pana acum in faza de urmarire penala,in special cele rezultand din pozitiile oscilante ale unor martori,mai ales de revenire asupra unor declaratii anterioare.
Este greu ca cineva sa se pronunte pe vinovatie sau nevinovatie,fara a cunoaste dosarul.
Urgent,avand in vedere situatia in care va aflati,apelati la un penalist iscusit,cu performante profesionale in domeniu, care sa va acorde tot sprijinul juridic pentru a iesi cat mai bine din aceasta incurcatura penala.
Aveti posibilitatea la sfarsit,dupa ce se va constata nevinovatioa dvs.sa apelati la prevederile art.504 c.pr.pen.
Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto denuntul darisdinu darisdinu buna seara! sant intro situatie de revizuirea dosarului ,instanta de fond nu imi accepta revizuirea si declar apel in acelas timp unul din faptuitori care ... (vezi toată discuția)
Revizuire dosar definitiv darisdinu darisdinu am depus o cerere de revizuire si nu inteleg motivare hotararilor a doua termene in care a fost pusa in discutie cererea mae de revizuire, si anume :Solutie: ... (vezi toată discuția)
Condamnat pe nedrept maryann maryann Buna ziua! Sint un cetatean de rind si ma aflu intr-o situatie foarte grea si foarte complicata din puct de vedere al justitiei din romania. in fapt: sint ... (vezi toată discuția)