avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare

Am o intrebare cu privire la varsta de pensionare : lucrez la Metrou, am 30 de ani de grupa speciala, implinesc anul acesta 50 ani, la ce varsta ma pot pensiona ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:41, 13 Martie 2010
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2025 luna in care v-ati nascut la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.
Va puteti pensiona anticipat dupa anul 2020 luna in care v-ati nascut la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.
Va puteti pensiona anticipat partial dupa anul 2020 luna in care v-ati nascut la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.
Insa , atentie, acestea sunt conform legii actuale in vigoare , nu se stie ce va prevede noua lege a pensiilor , asa ca ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Va rog sa precizati:
-data nasterii si sexul dvs.;
-perioada lucrata in grupa I de munca, cat mai exact;
-perioada lucrata in conditii speciale, cat mai exact;
-perioada lucrata in conditii normale de munca, daca este cazul;
-stagiile asimilate stagiului de cotizare (armata, facultatea etc.).


@adrianmarin
Categoria de pensia este anticipata, nu anticipatata.
Categoriile de pensii le gasiti in art. 40 din Legea nr. 19/2000.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
D-na moderator , Gabriela Pintea , daca va deranjeaza asa tare o greseala de tastare / editare .... no coment ... :rtfm:
:offtopic:

@adrianmarin

Cand intervin in calitate de moderator, scriu "interventie moderator".
Dvs. nu ati tastat gresit, ati copiat de pe un alt site. Remarc faptul ca v-ati editat mesajul dupa ce ati citit mesajul meu. In viitor, cand o sa mai faceti "erori de tastare / editare", o sa va citez intreg mesajul.

Intrucat ati adresat mesajul dvs. offtopic moderatorului, va rog sa cititi si sa respectati pct. 2.5 din regulamentul de postare in Forum.

O zi buna!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere SoLoAlin SoLoAlin Buna Seara! Am si eu o rugaminte la adresa Dumneavoastra si as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema! Sunt nascut la data de ... (vezi toată discuția)
Pensionare bogdybal bogdybal Sunt nascut la data de 1.07.1952, iar in iulie 2010 implinesc 40 ani de munca. Pana in 2001 am avut gr. a II-a de munca. La ce etate pot iesi la pensie? Va ... (vezi toată discuția)