avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Intrebare.

ESTE OBLIGATORIIU SA STAI IN PREAVIZ ATUNCI CAND I-TI DAI DEMISIA DIN CADRUL FIRMEI UNDE LUCREZI ,PENTRU A INCEPE MUNCA LA ALTA FIRMA DAR CARE NU POATE SA TE ASTEPTE?? SI CUM POT SA PLEC FARA A FII OBLIGAT DE CATRE ANGAJATOR SA-I EFECTUEZ ACEL PREAVIZ.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:55, 13 Martie 2010
Daca exista acordul partilor nu trebuie , daca nu exista ...da .
Salariatul este obligat sa efectueze preavizul in cazul demisiei. Angajatorul poate renunta la efectuarea preavizului, nu este obligat sa renunte.
Daca nu gasiti intelegere sa renunte la perioada de preavizi, puteti absenta nemotivat si vi se va inceta contractul disciplinar.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesaje cu majuscule
2-
Codul muncii Art 79 -demisia (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau,dupa caz,cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariati cu functii de executie,respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere
Domnul Pompilius Neagu v-a dat solutia cea mai buna. Daca nu va intereseaza cu ce articol vi se desface CIM si nu vreti sa pierdeti noul loc de munca, pur si simplu nu va mai duceti la munca in perioada preavizului.
Daca nu va intereseaza cu ce articol vi se desface CIM

Nu mai are de ce sa-l intereseze, locul actual este ca si pierdut, viitorul loc il poate pierde daca nu se prezinta la timp. Si nici la somaj nu se poate inscrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia si preavizul viorela12 viorela12 In cazul in care iti dai demisia, angajatorul te poate obliga sa stai in perioada preavizului la munca? (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate urmate de demisie freeasabird freeasabird Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 3 ianuarie 2011 si pana in prezent. In data de 25 februarie s-a ... (vezi toată discuția)