avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Lege sau regulament de infiintare si functionare a ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Lege sau regulament de infiintare si functionare a bibliotecilor?

Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai vechi. As dori sa impun o anumita taxa trimestriala, in virtutea careia, clientii acestei biblioteci private sa aiba acces nelimitat. Ulterior as dori ca exemplarele din aceasta biblioteca sa le pun la dispozitia cator mai multi cititori, insa in format electronic, pe un site internet, tot contra unei taxe trimestriale, modice.
Astfel ca as dori sa stiu daca infiintarea si functionarea unor astfel de biblioteci (reale si virtuale) au si un suport juridic... Este vreo prevedere legala in vigoare care sa le reglementeze infiintarea si activitatea?
Cel mai recent răspuns: Dragulescu_Mihai , utilizator 01:10, 14 Martie 2010
Exista o lege si un regulament: Legea bibliotecilor 334/31 mai 2002 şi a Regulamentului- cadru de organizare şi funcţionare a bibliotecilor publice.. dar astea nu au neaparat legatura cu ceea ce vreti dvs.. e biblioteca privata, deci faceti cum vreti acel regulament de functionare... dvs trebuie sa va inregistrati ca firma, ca pfa, intreprindere individuala, cum doriti pentru a putea taxa pe cititori.. si in privinta scanarii si distriburii cartilor in format electronic nu se poate face ce doriti dvs deoarece incalcati legea coyright-ului si veti avea probleme cu editurile
Practic nu acelasi lucru il fac si in cazul bibliotecii virtuale? Pun acele carti la dispozitia publicului...nu le vand, ci doar impun o taxa trimestriala de acces la o baza de date, si intr-un caz si in celalalt. Unde apare totusi diferenta? De ce intr-un caz as incalca legea, iar in celalalt caz, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biblioteca reala/virtuala privata - drept legal de constituire si functionare? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai ... (vezi toată discuția)
Radiere intreprindere individuala Cessyka Cessyka Buna ziua. Am un I.I. din 2014 cu 13 obiecte de activitate pe certificatul constatator. In 2016 s-a dat o lege care limiteaza obiectul activitatilor pt II-uri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu ... Roxana 9 Roxana 9 Buna ziua, as dori sa imi deschid un anticariat online si nu gasesc exact informatii despre asta, am gasit ca si cod caen 4791 pt exclusiv online si ca ar ... (vezi toată discuția)