avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzarea unui apartment presupune plata de impozit 16%?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzarea unui apartment presupune plata de impozit 16%?

Detin din 1999 un apartament, obtinut prin schimb de proprietati.In 2007 am vandut partea mea de proprietate - o jumatate - detinuta impreuna cu sora mea. In aceste conditii, puteti sa-mi spuneti cat datorez fiscului? Eu, ca vanzator, mai am si alte taxe de platit? Ideea este ca negociasem un pret, fara sa fi tinut cont de impozit...iar acum aflu ca mi s-ar retine 16%...Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:44, 19 Martie 2010
Cine v-a spus dvs ca datorati un impozit de 16%? Nu este adevarat! Datorati un impozit de 6000 RON daca pretul de vanzare este pana in 200.000 RON si de 6000 RON plus 1% din diferenta daca apartamentul a fost dobandit de mai mult de 3 ani sau 6000 RON plus 2% din diferenta daca apartamentul a fost dobandit mai recent de 3 ani! Iar acest impozit se incaseaza de catre notar in momentul in care se semneaza contractul de vanzare cumparare! Alte taxe , dvs ca si vanzator , nu mai datorati catre stat!B-)
Multumesc pt. raspuns. Deci, faptul ca am mai vandut o proprietate (1/2 dintr-o casa) cu doi ani si jumatate in urma nu are importanta. O seara buna!
Faptul ca ati mai vandut una sau mai multe proprietati nu are nici o importanta , atata vreme cat acele proprietati nu se incadreaza la cele pentru care se plateste TVA aferent tranzactiei respective! (ma refer la terenuri intravilane construibile si la constructii mai noi de 1 an de zile).B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale pentru apartament ipotecat Doru_2012 Doru_2012 Cand se vinde un apartament, se plateste la notar 2% din pretul de vanzare al apartamentului. Daca apartamentul e ipotecat, atunci vanzatorul plateste ... (vezi toată discuția)
Ce acte si ce taxe se platesc la vanzarea unui apartament anca_mariette anca_mariette sunt proprietar de apartament de mai bine de 5 ani si acum vreau sa-l vand, deci este prima vanzare de apartament din viata mea ce acte imi sunt necesare si ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa actele pt un apartament popamaryi popamaryi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu : cat ma costa actele unui apartament de 40mp decomandat confort2,in drumul taberei,de 35000 e. cat ma costa ca si ... (vezi toată discuția)