avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool

in mai 2009 am fost oprit de politia rutiera si testat cu aparatul etilotest la care mi-a iesit o valoare de 0,43 ..am mers la IML unde mi s-au recoltat 2 probe .una a fost 0,60 iar cealalta 0,80 .am si eu 2 intrebari .0,80 intra la penal ? procurorul a cerut recalcularea ,am sa platesc taxa de recalculare ,ma intereseaza cat dureaza solutionarea dupa ce platesc recalcularea .cei de la IML mi-au spus ca recalcularea se face in aceiasi zi in care platesc acea taxa .s-a mai confruntat cineva cu o problema ca a mea? cum a rezolvat ? va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:58, 27 Martie 2010
Valoarea de 0,60 va este favorabila
Solutionarea cazului dupa comunicarea recalcularii constituie prerogativa exclusiva a procurorului de caz ,care in raport de dosarele in cercetare ,va dispune solutia legala
Tot ce este peste valoarea de 0,80 g./l.aer expirat devine fapta penala si se pedepseste ca atare
Cititi la topicul Codul rutier..."in legatura cu recalcularea alcoolemiei"pentru a vedea formula care sta la baza acestor calcule
Nu mai ametiti omul sa citeasca tot felul de legi, de aceea a apelat la acest forum sa fie lamurit intr-o situatie subiectiva.
Daca ti s-a gasit la prima proba sub 0,80 g/l, nu mai conteaza proba a doua decat in cazuri exceptinale cand e mai mare la prima si mai mica la a doua proba, unde, se ajunge in instanta si la tot felul de proceduri care nu prea ies in favoarea faptuitorului decat in cazuri exceptionale.
Aici nu e vorba de asta, ai avut la prima proba 0,60 g/l, asta se ia in calcul, primi pasi:
- va duceti la politie sa vedeti daca dosarul d-voastra a fost trimis Parchetului Judecatoresc dupa ce au primit "neurmarirea penala" de la procuror, daca nu, urgentati trimiterea lui printr-un memoriu.
- daca a ajuns la Parchetul Judecatoresc, interesativa in ce stadiu este si asteptati pana ajunge la Parchetul Curtii de Apel in vederea solutionarii dosarului.

Daca aveti noroc cel mai scurt timp probabil pana la solutionarea dosarului, luati in calcul ca va sta cel putin cate o luna in fiecare parte, deci, cam 3 luni :((
P.S.
Sa nu va faceti rezolutie pentru a va prelungi dreptul de a conduce fiindca suspendarea permisului se va calcula de la expirarea ultimei dovezi.:sorry:
in cat timp credeti ca se da o rezolutie dupa ce ia politia rezultatul de la iml .am platit recalcularea la iml .si stiu ca mi-a iesit sub 0,80. cei de la politie mi-au spus ca trebuie sa astept.au trecut deja cateva zile de cand au ridicat rezultatul si nu am primit nici un raspuns de la ei .ajutati-ma cu un sfat va rog .
Din nefericire,nu exista un termen stabilit in acest sens,aceasta situatie,fiind influentata de afluxul de cauze si de lipsa de personal.,
Trebuie sa asteptati...

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcool la volan alex_tibi alex_tibi Dupa aproximativ 2 luni si jumatate de la depistarea in trafic cu alcoolemie sunt in posesia tuturor probelor , respectiv 0,70 prima 0,55 a doua , recalculare ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice danut6666 danut6666 In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in ... (vezi toată discuția)