avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESPRE CHITANTA DE MINA..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESPRE CHITANTA DE MINA..

MI S-A RASPUNS CA MAMA MEA CARE DETINE O CHITANTA DE MINA,POATE CERE INSTANTEI UN ACT CARE SA TINA LOC DE ACT DE PROPRIETATE..DAR AVAND ACEST ACT,MAMA MEA V-A PUTEA SA-MI DONEZE IMOBILUL,IN CALITATE DE FIICA A EI?SAU CARE SANT MODALITATILE PRIN CARE MAMA AR PUTEA SA-MI DONEZE IMOBILUL,AVAND IN VEDERE CA DETINE CHITANTA DE MINA?.......PENTRU INTOCMIREA TESTAMENTULUI ESTE NEVOIE DE ACT DE PROPRIETATE?.................MULTUMESC INCA O DATA PENTRU RASPUNSURILE OFERITE..........CU MULT RESPECT....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:28, 14 Martie 2010
Nu specificati ce fel de chitanta...intai trebuie sa deschida proces( care nu e o formalitate,de azi pe maine) sa cheme in judecata adevaratii proprietari...Si aici sunt discutii...in general intantele nu mai accepta sa auentifice chitante de mana, deoarece forma autentica este conditie de validitate a unei vanzari asupra unui imobil.Abea dupa aceea poate diona, daca nu exista mostenitori rezervatari.Cel mai bine este sa va vanda.
Nu se poate face testament si nici nu se poate mosteni ce nu ai...deci , de la sine inteles ca trebuie titlu de proprietate:D
@mioara246, numai scrieti cu majuscule si numai incepeti alt topic cu acelasi subiect.. aveti posibilitatea sa continuati discutia pe vechiul topic.. daca va uitati acolo veti vedea ca aveti fff multe raspunsuri si la obiect.. problema dvs nu se rezolva aici ci in instanta cu ajutorul unui avocat bun.. bafta multa!
Da, va trebui angajat avocat pentru proces.
Nu va poate dona ceva pe ce nu are acte.
Pentru a intelege mai bine cautati sa consultati un avocat contracost intr-un mediu privat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu poate sa-mi doneze mie partea lui din casa? bernilory bernilory tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire garsoniera - va rog, cititi! Claudium123 Claudium123 Situatia este urmatoarea: mama mea naturala s-a recasatorit la un moment dat si a ramas casatorita pana cand a murit cu aceasta persoana timp de 20 de ani. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)