avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata?

Angajatorul ma ameninta cu datul afara daca nu-mi semnez demisia.Angajatorul divide societatea comerciala in mai multe SRL-uri,cred ca este o disponibilizare mascata.Angajatorul ma pune sa demisionez oferindu-mi o noua angajare la un SRL.Marea majoritate a colegilor au demisionat si au semnat o noua angajare la acel srl.As vrea sa stiu daca demisionez si semnez o noua angajare mai am dreptul la somaj daca inchide SRL-ul in cateva luni?NU demisionez dar cum pot beneficia de somaj?atata timp cat ma ameninta cu datul afara ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: adi76 , utilizator 16:26, 14 Martie 2010
Daca demisionati si va angajati la acel SRL care ulterior (prin absurd) isi va inchide activitatea, veti beneficia de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege, si anume:
- stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii;
- incetarea c.i.m. sa se faca din motive nemputabile dvs.

Daca la noul angajator veti solicita incetare c.i.m. prin demisie sau cu acordul aprtilor nu veti beneficia de somaj.
Va MULTUMESC,pentru raspuns. Ar mai fi o problema daca nu demisionez de la societatea comercial la care sunt de aprox 16 ani cum pot beneficia de somaj sau salarii compensatorii atata timp cat conducerea ma ameninta cu datul afara ma poate da afara fara nimic nu am nici o abatere in acesti 16 ani.Cu ce articol trebuie sa ma dea afara ca sa beneficiez de< salarii compensatorii> daca le da sau sa pot obtine somaj.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la ajutor de somaj genessis63 genessis63 Dupa 30 de ani de munca sotia mea a fost disponibilizata cu plati compensatorii dar si cu obligatia de a semna c.i.m. pe durata determinata de un an la un ... (vezi toată discuția)
Inchidere magazin Ionela_Madalina Ionela_Madalina Buna ziua! De aproximativ 10 luni sunt angajata a unui magazin cu produse de ingrijire, fiind incadrata ca lucrator gestionar. In ultimul timp, mai multe ... (vezi toată discuția)
Prin acordul partilor poti beneficia de somaj? condemi condemi Buna seara, Poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare?\\\"de ce o pers care pleaca dint-o firma prin acordul partilor nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)