avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tentativa in instanta de-a ma forta sa recunosc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tentativa in instanta de-a ma forta sa recunosc paternitatea unui copil

In urma cu trei ani am avut o "relatie "cu o tanara, care ulterior ruperii relatiei cu aceasta a nascut un baiat.Dupa nasterea copilului,la aproximativ doi ani m-a actionat in instanta pentru recunoasetra paternitatii.Convins fiind ca nu sunt tatal copilului nu am fost de acord cu actiunea acesteia, stiind ca ea avusese multe escapade amoroase cu diversi insi(autohtoni si straini) atat inainte cat si dupa relatia cu mine.Am comunicat instantei in scris pozitia mea si admitand supunerea la un test de paternitate pe chieltuiala ei nu m-am prezentat ulterior la proces.Mentionez ca instanta nu a hotarat supunerea mea efectuarii testului de paternitate.Cat va mai dura procesul?A trecut un an deja !!Ce ma sfatuiti sa fac ?Intretimp m-am casatorit si am un baiat de 1,2 luni .Sotia cunoaste toata tarasenia !
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
gepisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 14:53, 10 Decembrie 2010
In ce calitate sunteti chemat? ce scrie pe citatie?
de ce sunteti invitat la politie, o sa aflati cand va veti duce. poate nu are legatura cu cauza.
in orice caz, daca nu sunteti tatal copilului, nu va forteaza nimeni sa-l recunoasteti.
numai dupa efectuarea testului, puteti sti si nu cred ca e o decizie buna sa nu va prezentati la proces
Daca mi-ati spune cum s-a solutionat acel dosar respectiv care a fost solutia instantei, as putea sa va lamuresc.Intrebarea dvs. este mult prea generala, spuneti ca pe aceeasi tema ati fost invitat la politie, mie personal nu-mi este clar.Pe citatia pe care ati primit-o trebuie sa fie mentionata calitatea in care sunteti invitat si infractiunea sau infractiunile pentru care sunteti cercetat.Deci reveniti cu detalii pentru a primi un raspuns complet.
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna, sunt si eu intr-o cauza similara, doar ca in cazul meu paratul (tatal copilului) nu se prezinta la proces, nu a fost prezent la nici o infatisare, s-au audiat martori care sustin ca este tatal copilului meu, am cerut testul ADN si nu a fost prezent
.Este vreo modalitate de a-l determina instanta sa faca testul? sau copilul va ramane fara tata? Multumesc anticipat.
As vrea sa stiu daca testul ADN pentru stabilirea paternitatii este obligatoriu,chiar daca este stabilit de instanta.Am dreptul sa refuz prelevarea probelor biologice necesare acestui test ?

Alte discuții în legătură

Test adn, paternitate Carolina Carolina Se acorda testul adn unui cetatean strain,care vea sa dovedeasca paternitatea fata de un copil care traieste in romania ,are cetatenia belgiana ,,poarta numele ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui care refuza paternitatea initial cristinabe cristinabe sunt gravida in luna a 3-a, necasatorita cu tatal biologic al copilului. deasemenea, nu avem o relatie de concubinaj, locuind fiecare separat. tatal a refuzat ... (vezi toată discuția)