avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partial

Buna ziua!

Am o intrebare in ceea ce priveste pensia anticipata.

Mama mea este nascuta in 9 aprilie 1956 si a inceput activitatea de munca in
1 septembrie 1976 ca si educatoare, neschimbandu-si locul de munca pana in prezent, avand toate gradele. Din septembrie 2009 pana in prezent a avut probleme de sanatate, fiind internata de mai multe ori acumuland aprox 165 de zile de concediu medical ( dupa 90 zile s-a intors la lucru o perioada de circa o saptamana in care a fost pontata) trebuind sa iasa la pensie pe caz de boala.

Din cate am auzit pensia de boala nu este prea mare si as dori sa stiu daca se poate pensiona anticipat.

Imi puteti spune va rog daca ar putea iesi la pensie anticipat care ar fi aproximativ valoarea pensiei. In cazul in care e necesar va pot trimite o copie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:14, 14 Martie 2010
Ca sa beneficieze de pensie anticipata partiala, mama dvs. trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele doua conditii: sa aiba varsta standard de pensionare de 55 de ani si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani.

Conditia referitoare la stagiul complet de cotizare o indeplineste, pe cea referitoare la varsta standard de pensionare, insa, nu o indeplineste.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata simona poiana simona poiana Mama mea are 25 de ani in grupa a 2-a de munca (1975-2000) si are varta de 54 de ani (17 februarie 1956) vrea sa stie in ce conditii poate sa iasa la pensie ... (vezi toată discuția)
Varsta minima de pensionare femei raluka raluka mama mea este nascuta in 1958 si are 34 ani de munca. in ce conditii se poate pensiona? care ar fi varsta limita la care se poate pensiona? (vezi toată discuția)
Pensionare SzegediEva SzegediEva Buna ziua! Am 55 ani in 1o.sept. Sont profesor. Din 1976 lucrez in invatanant incontinuu. Cand pot sa cer pensionare si la ce fel sunt indreptatit? Cu ... (vezi toată discuția)