avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cu permisul suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cu permisul suspendat?

efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam la mine . politisti mi-au dat o dovada pe 15 zile de a mai conduce . Am facut contestatie la procesul verbal si intre timp dovada a expirat . Ce as dori sa stiu este daca mai am drept de conducere pana la solutionarea cazului si daca imi trebuie semnatura de grefa in conditile in care permisul este la mine?
Cel mai recent răspuns: miroslavmihai , utilizator 19:46, 8 Aprilie 2010
Dar am avut si accident dupa expirarea dovezi si am primit amenda dar agentul de politie nu mi a zis nimic ?
E de rau, ai condus fara drept de conducere pe drumurile publice chiar daca ai avut permisul la tine, el era suspendat in acest timp, ti se va intocmi dosar penal, e ca si cum ai fi condus fara permis, vorbeste cu un avocat sa vezi ce circumstante si sanse ai sa nu-ti fie anulat permisul si sa te scape de o eventuala condamnare :O
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Gulgutzu, utilizator
Este stiut de multa lume si trebuieste stiut si de dvs,principiul care guverneaza legislatia romana,acela ca "nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"
Pe de alta pare,din nefericire pentru dvs,in momentul in care veti preda permisul la politie,se va va vedea din calculator,ca ati fost sanctionat cu amenda in timp ce dvs.aveati permisul suspendat situatia care va va duce in situatia de a avea un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice un autovehicul in timp ce aveati permisul suspendat.
Aceasta fatpa se pdepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Acesta este de fapt costul ignorantei dvs.
Cred ca de pe acum este bine sa luati legatura cu un avocat care sa va sustina cauza.
Succes !
Dar de ce politaiul cand ma amendat nu mi a zis nimic ca am permisul suspendat cnd am fost verificat?
Probabil nu a stiut, trebuia sa te verifice in calculator si n-a mai avut chef, vina nu este a lui ci a d-voastra, permisul d-voastra figura in acel moment ca suspendat, fapta este comisa, chiar daca nu ati stiut, nu intereseaza pe nimeni asta, contactati un avocat cat mai urgent, poate scapati cu o condamnare minima. :sorry:

Alte discuții în legătură

Contestație suspendare permis 60 zile. am șanse să rămân doar cu amenda? Greg30 Greg30 Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Politia rutiera a trimis cererea mea in instanta, cum pot sa-mi recuperez permisul? benga112 benga112 #-o#-o#-o Pe data de: 24.03.2012 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile. si o amenda de 120 lei. Pentru depasirea interzisa. Pe data ... (vezi toată discuția)