avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revocare administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revocare administrator

Buna ziua,
avem un administrator total incompetent X-(X-(dar desi multi dintre locatari vrem sa-l schimbam nu reusim sa ne adunam intr-o adunare generala a locatarilor din cauza lipsei de timp. Mai sunt si alti locatari care sunt vechi in bloc si nu vor sa-l schimbe datorita fricii de schimbare.
as dori sa stiu daca se poate obtine revocarea administratorrului, a presedintelui si a comisiei de cenzori din functie fara sa convocam o adunare generala a locatarilor si doar cu un acord scris a 50%+1 din locatari, adica sa umblu din usa in usa pentru obtinerea semnaturii.
in plus as dori sa stiu care sunt exact pasii de urmat pentru revocarea celor de mai sus si ce raport trebuie sa prezinte fiecare dintre ei la incetarea contractului.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: caty33 , utilizator 14:39, 13 Aprilie 2010
Am facut o copie si am dus-o administratorului, am scris data la care vrem sa fie intrunita AG astfel incat sa poata fi afisata in timp util (7 zile inainte), iar domnul administrator a spus ca este nelegal, deoarece trebuie sa cerem avizul comitetului executiv. Intamplarea a facut ca membrii comitetului executiv sa fie alaturi de noi pe acea lista.
Iar domnul administrator a scris pe adresa noastra ca nu este de acord.
La 2 zile dupa ce l-am instiintat, a afisat intrunirea AG in care este trecuta alta ordine de zi.
Legea 230/2007
Art 23.
................
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.

Nu scrie nicaieri ca administratorul are caderea sa aprobe sau nu. cu atat mai mult sa schimbe ordinea de zi.
Administratorul Dv. ar trebui pus sa se recalifice la locul de munca prin citirea si invatarea Legii 230/2007 si a HG.1588/2007 si sa-si cunoasca atributiile, fara a si le depasi nepermis.
Nu el este stapanul blocului, ci proprietarii organizati in asociatia de proprietari si reprezentati de conducere. Atunci cand nu mai sunt multumiti de cum sunt reprezentati pot schimba conducerea fara sa ceara acordul administratorului, care este un angajat, nicidecum factor de decizie.
Va multumesc foarte mult !
Asa am considerat si noi, dansul avea o lectie invatata de la presedinte. .
Ceea ce mi-ati spus imi da incredere sa mergem mai departe.
caty33 a scris:

Am facut o copie si am dus-o administratorului, am scris data la care vrem sa fie intrunita AG astfel incat sa poata fi afisata in timp util (7 zile inainte), iar domnul administrator a spus ca este nelegal, deoarece trebuie sa cerem avizul comitetului executiv. Intamplarea a facut ca membrii comitetului executiv sa fie alaturi de noi pe acea lista.
Iar domnul administrator a scris pe adresa noastra ca nu este de acord.
La 2 zile dupa ce l-am instiintat, a afisat intrunirea AG in care este trecuta alta ordine de zi.

Dv, asa cum v-ati adresat administratorului, puteati sa va adresati vanzatorului de ziare din coltul strazii.
Administratorul nu are nici o atributiune in ce priveste convocarea adunarii generale.
Administratorul nu aproba, dezaproba si nu convoaca adunarea generala.
Administratorul nu stabileste ordinea de zi a adunarii generale.
Dv, care ati facut tabelul trebuia sau trebuie sa duceti treaba pana la capat. Adica pe tabel, asa cum s-a mai spust trebuie trecut clar ordinea de zi a adunarii generale, data, ora si locul acesteia. Dupa obtinerea semnaturilor a 20% din proprietari, care astfel stiu exact ca se convoaca adunarea la data, ora si ordinea de zi, se afiseaza in casa scarii, se pun in cutiile de posta ale fiecarui proprietar anuntul de convocare a adunarii generale. Si se poate merge in continuare cu tabelul sa semneze si celalti proprietari.
Anuntul are acelasi continut ca si pe tabel: convocarea ad. generale la data, ora, locul si ordinea de zi.
Inca nu e tarziu, continuati ceea ce ati inceput.
Acum, daca proprietarii vor veni la adunarea generala convocata de dv sau - neortodox - convocata de administrator, dv puteti propune la aceasta adunare schimbarea ordinei de zi.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Adriantot, moderator
Din bun simt am adus la cunostinta administratorului, cand i-am predat adresa i-am transmis ca nu am nevoie de nici o rezolutie pe ea ci doar sa ii aduc la cunostinta.

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)