avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revocare administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revocare administrator

Buna ziua,
avem un administrator total incompetent X-(X-(dar desi multi dintre locatari vrem sa-l schimbam nu reusim sa ne adunam intr-o adunare generala a locatarilor din cauza lipsei de timp. Mai sunt si alti locatari care sunt vechi in bloc si nu vor sa-l schimbe datorita fricii de schimbare.
as dori sa stiu daca se poate obtine revocarea administratorrului, a presedintelui si a comisiei de cenzori din functie fara sa convocam o adunare generala a locatarilor si doar cu un acord scris a 50%+1 din locatari, adica sa umblu din usa in usa pentru obtinerea semnaturii.
in plus as dori sa stiu care sunt exact pasii de urmat pentru revocarea celor de mai sus si ce raport trebuie sa prezinte fiecare dintre ei la incetarea contractului.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: caty33 , utilizator 14:39, 13 Aprilie 2010
Contract de mandat gasiti in Documentatie aferenta asociatiilor de proprietari. In calitate de cenzor aveti acolo niste legi, niste proceduri pe care le puteti citi si, astfel, sa va lamuriti intr-o oarecare masura.

Faceti conventii civile deocamdata si apoi o sa mai vedeti cu CIM-urile. Urmariti si discutiile din aceasta sectiune care sunt pe aceasta tema. Chiar pe aceasta pagina aveti un topic invecinat unde va puteti documenta. Numai sa-l cititi!
In urma verificarii registrului de casa am constatat urmatoarele:
- mai multe solduri sunt pe minus(e posibil asa ceva? a venit cu bani de acasa?)
- in conditiile in care soldul e de 41000 , administratorul plateste la Apa Canal spre exemplu intr-o singura zi 200 lei, 100 lei, 500 lei pe chitante diferite cu aceeasi data
-pentru deplasarile pentru plata facturilor are bilete de autobuz pe care le-a achitat din casa (un manunchi de bilete scazute o data)
-am luat cheltuieli dint-o luna si am incercat sa reconstitui o lista de plata - la lista de plata sunt trecute cheltuielile aferente listei de plata pe persoana , pe apartamente si pe mp.Am adunat toate facturile si salariile aferente listei si mi-a dat o valoare de 600 lei, total lista de plata fara penalitati si restante 11500 lei, diferenta este la mc, respectiv la consumul de apa rece si calda.
-Au fost puse termopane pe scara blocului. la dosarul de achizitie exista doua oferte (una de calculator modificata cu pixul si cea de-a doua niste zmangaleli cu pixul pe o foaie fara pret..), factura si 2 chitante, factura nu e insotita de deviz si nu exista nici un proces verbal sau un raport prin care s-a stabilit oferta castigatoare- oare cer eu prea mult?
Va rog sa imi spuneti ce pot face, din punctul meu de vedere mi se par niste abateri foarte grave
E greu de inteles ce spuneti Dv. Ar fi mai bine sa luati cate o problema si sa o expuneti, astfel incat sa putem sa intelegem.
La ce va referiti cand spuneti ca in registrul de casa sunt mai multe solduri cu minus? Ce fel de solduri? Din zile diferite sau cum?

Apoi ne spuneti ca exista un sold de 41000 lei, care nu e negativ, nu? Pai asemenea sold inseamna o suma enorma. Cum sa stea asemenea suma in "casa"?.
Adica 410 milioane vechi !!!!!

Apoi comparati mere cu pere, cei 600 lei ce reprezinta exact si cei 11.500 lei ce? Ce concluzie s-ar putea trage din explicatiile cu cei 600 lei si cei 11.500? Spuneti ceva si de diferenta de la consumul de apa, diferenta intre ce si ce?

In privinta lucrarii cu termopanele e ceva mai clar. Normal ca nu e ce trebuie sa fie si lucrarea e facuta "la mica intelegere" cu facturi de la coltul strazii. Luati CIF-ul firmei din factura si cautati la ANAF daca acea firma mai exista sau si-a dat obstescul sfarsit oficial demult si acum lucreaza la negru..... sau sunt facturi si chitante fara acoperire. Asta daca vreti sa va faceti de lucru, dar banuiesc ca aveti multa treaba cu verificarea gestiunii administratorului. 3 chitante intr-o zi la Apa Nova? Asta chiar ca intrece masura!
Numai din acest exemplu, ca de celelalte nu am putut sa-mi dau seama prea bine ce face administratorul Dv. in documentele asociatiei, pot sa va spun fara riscul de a gresi prea mult ca acest om isi bate joc de banii Dv.
1.Solduri din registrul de casa sunt pe minus
ex: sold initial 1530 lei
plati: 500 lei; 300 lei, 1000 lei
sold final:-270 lei (acest sold este trecut de catre administrator in registru de casa)
aceste situatii se repeta in mai multe zile, dar nu consecutiv, de exemplu pe darta de 15.10.2009 pe data de 23.11.2009, pe data de 27.11.2009....

2.Referitor la suma de 41000 lei scuze 4100 lei.
Pe mine ma nedumereste faptul ca desi avea bani in casa a platit in aceeasi zi la Apa Canal trei chitante pentru aceeasi factura si acest fapt se repeta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)