avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna dimineata. Pentru un angajat aflat in somaj tehnic si care isi depune demisia, trebuie facuta incetarea somajului tehnic? Sau in timpul preavizului poate sta acasa, in somaj tehnic? Mentionez si ca la munca daca ar veni, nu ar avea activitate, pur si simplu ar sta.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 08:54, 15 Martie 2010
Parerea mea este ca intai sa-ti gasesti un loc de munca in perioada asta de somaj tehnic si dupa aceea sa-ti dai demisia
Puteti sa incepeti formalitatile de incetare CIM.Daca aveti un nou loc de munca, solicitati angajatorului sa-si dea acordul in ceea ce priveste incetarea CIM cu acordul ambelor parti, evitand astfel, acel termen de preaviz, care este un drept al angajatorului.
In perioada suspendarii contractului preavizul se suspenda (in cazul de fata nu poate fi pus in aplicare pana la incetarea motivului suspendarii contractului).
Angajatorul poate renunta la perioada de preaviz sau incetarea se poate face cu acordul partilor.
Pentru aceasta ii va fi incetat somajul tehnic si cu aceiasi data inceteaza activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul somajului tehnic Vioreld Vioreld Buna ziua. Un salariat aflat in somaj tehnic isi depune demisia. In acest caz trebuie facuta incetarea suspendarii si reluarea activitatii sau in timpul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz - bugetar dust_in_the_wind dust_in_the_wind Este posibil sa imi dau demisia fara a mai fi nevoie sa mai treaca nu stiu cate zile de preaviz? Demisia trebuie motivata, sau e suficienta informarea ... (vezi toată discuția)
Demisie almarcos almarcos Intrebare. ESTE OBLIGATORIIU SA STAI IN PREAVIZ ATUNCI CAND I-TI DAI DEMISIA DIN CADRUL FIRMEI UNDE LUCREZI ,PENTRU A INCEPE MUNCA LA ALTA FIRMA DAR CARE NU ... (vezi toată discuția)