sunt singura angajata la srl-ul la care lucrez,iar patronii vor sa-mi inchida cartea de munca pentru a nu mai plati la stat,e singura carte de munca deschisa pe societate.Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in somaj,deoarece ei nu au platite datoriile la stat,iar mie nu vor sa-mi dea somaj, spun ei,ca dupa aceea nu mai au voie sa deschida alta carte de munca timp de un an
Societatea poate angaja pe altcineva in locul dvoastra daca isi redreseaza activitatea dupa un timp. Numai la concedieri colective exista interdictia de a nu angaja pe postul respectiv timp de 9 luni.
Vorbiti cu angajatorul sa desfiinteze postul pe care il ocupati si sa va inceteze contractul de munca cu art 65 lit 1, ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Trebuie sa aveti stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24.
Somaj 2011
suciugeorgeta
Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta ... (vezi toată discuția)
Deptul la somaj
eralu75
Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)