avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca si somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca si somaj

sunt singura angajata la srl-ul la care lucrez,iar patronii vor sa-mi inchida cartea de munca pentru a nu mai plati la stat,e singura carte de munca deschisa pe societate.Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in somaj,deoarece ei nu au platite datoriile la stat,iar mie nu vor sa-mi dea somaj, spun ei,ca dupa aceea nu mai au voie sa deschida alta carte de munca timp de un an
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:33, 15 Martie 2010
Societatea poate angaja pe altcineva in locul dvoastra daca isi redreseaza activitatea dupa un timp. Numai la concedieri colective exista interdictia de a nu angaja pe postul respectiv timp de 9 luni.
Vorbiti cu angajatorul sa desfiinteze postul pe care il ocupati si sa va inceteze contractul de munca cu art 65 lit 1, ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Trebuie sa aveti stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca - sunt fortata sa imi semnez demisia giullia giullia buna dimineata. as dori si eu un raspuns la intrebarea mea si sa ma invatati ce sa fac.lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata la o anumita ... (vezi toată discuția)
Somaj 2011 suciugeorgeta suciugeorgeta Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta ... (vezi toată discuția)
Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)