salmirox a scris:
In actiunea de partaj scrie: " sa mi se atribuie mie acest apartament' adica il vrea tot el. Mie nu mi se pare corect ca dupa divort sa-l achite la intelegere cu cei de la fabrica la un pret de nimic (380mii lei)cand apartamentul valora 160milioane. Daca faceam rapid partajul atunci probabil ca obtineam jumatate.
Eu am fost la el la fabrica atunci si le-am explicat ca va fi un partaj si trebuie evaluat tot, asa si eu puteam plati 380mii lei si aveam o chitanta pe numele meu. Ma mai bazez pe faptul ca am platit intretinerea si impozitul 14 ani .
1. Faptul este consumat; ati fi putut plati, dar nu ati facut-o, fostul sot v-a luat-o inainte.
Apartamentul a fost achitat la pretul trecut in contractul de vanzare - cumparare. Nu are nici o relevanta valoarea la care se vindeau apartamentele in anul divortului din moment ce contractul de vanzare -cumparare a fost incheiat cu mult timp inainte, iar in contract a fost stipulat un pret convenit de catre parti precum si modalitatea de plata.
Daca ati fi facut partajul inainte ca el sa fi platit diferenta ati fi putut solicita atribuirea apartamentului, continuarea platii ratelor de catre dv. si achitarea unei sulte catre fostul sot (echivalentul contributiei sale la plata ratelor pana in acel moment).
2. Faptul ca ati platit intretinerea si impozitul in cei 14 ani nu reprezinta un avantaj pentru dv in vederea atribuirii apartamentului. Puteti doar sa ii cereti fostului sot cota parte din impozitul platit. Intretinerea cade oricum in sarcina dv deoarece v-ati folosit de apartament in tot acest timp.
Puteti eventual sa invocati si sa demonstrati ca in cei 14 ani ati adus modificari esentiale apartamentului ceea ce a dus la sporirea valorii acestuia. In aceasta situatie ati putea solicita o cota mai mare din apartament.
3. La partajarea bunurilor comune nu conteaza contributia parintilor la cresterea si educarea copiilor. In plus acestia aveau stabilita o pensie de intretinere.Nu poate fi invocat faptul ca pensia a fost achitata sporadic deoarece dv., cunoscand locul de munca si salariul fostului sot, puteati cere instantei infiintarea popririi asupra veniturilor sale.