avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... activitate pe baza de conventie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

activitate pe baza de conventie

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie:
o persoana presteaza o activitate pe baza de conventie (art. 969 din Codul Civil).
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :
- din suma primita trebuie sa platesc lunar impozitul si ajutorul de somaj sau este obligatia exclusiva a angajatorului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:03, 15 Martie 2010
Depinde cum v-ati inteles si ce ati stipulat in contract.
De obicei, pe astfel de contracte se opreste la sursa (adica la angajator) doar impozitul pe venit. Restul contributiilor cad in sarcina celeilalte parti.
V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema. O persoana are incheiat un contract de prestari servicii incheiat in baza Codului Civil pe o perioada de 4 luni. Retinere impozit la sursa de 16%. La finalul acestui an intra in concediu de crestere al copilului, iar aceste 4 luni intra in cele 12 luni care stau la baza calculului pentru indemnizatie. Intrebare: intra acest venit in calculul indemnizatiei prentru cresterea copilului sau nu, dat fiind faptul ca este venit impozabil conf. Codului Fiscal, art.46?Va multumesc.
Cu respect...
Da, ptr ca reprezinta un venit de natura salariala.
Legea spune ca trebuie sa inregistreze venituri impozabile de natura salariala in ultimele 12 luni anterioare lunii nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamele, 85% din salar sau din venit cristian p cristian p Sunt o mama medic si pe langa locul de munca din spital am avut in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului si un alt job. Am lucart tot ca medic intr-o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil madalina79 madalina79 Buna ziua, ma intereseaza sa aflu daca diurnele intra in calcul ca si venituri pt indemnizatia crestere copil pana la 2 ani. Am fost plecata din tara o ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate pentru jumatate de norma? serbucornel serbucornel sunt angajat in sistemul bugetar cu jumatate de norma.....sotia mea a ramas insarcinata....este posibil sa pot intra eu in concediu de maternitate 2 ani si sa ... (vezi toată discuția)