avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

buna ziua.am avuto bunica care a decedat iar de pe urma ei au ramas 4 mostenitori.Ei fiind stabiliti in strainatate am convenit sa imi ramana mie si am mers la un notar unde mi-au facut procuri ca pot face ce doresc cu mostenirea(vinde,etc..)am facut succesiunea,am intocmit documentatie cadastrala,intabulare,extras de carte funciara unde imi arata o suprafata de 627 mp de teren.la masuratoare mi-au iesit 500mp.din spusele celui care a intocmit documentatia vecinul mi-ar fi ingradit 127mp de teren.I-am trmis o notificare prin care ii aduceam la cunostinta ca imi ocupa terenul pe care eu am cadastru si platesc impozit.l-am dat in judecata iar la primul termen judecatoarea mi-a zis sa aduc procuri de la mostenitori ca in pot reprezenta in dosarul nr.....pe care il am in instanta.I-am zis judecatoarei ca noi am mers la notariat si i-am cerut sa includa si instantele judecatoresti dar ea nu si nu,s-ai aduc procuri in care sa fie trecut nr dosarului in care ne judecam si mi-a dat termen pana pe 1 apr.ce naiba sa fac acum?mostenitorii nu pot veni in tara iar procurile facute acolo sar de 1300 euro.imi puteti da vreo idee?i-am spus ca nu am stiut in momentul in care am facut procurile ca voi ajunge in instanta iar notarul a cuprins si instantele judecatoresti mai mult....
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 22:48, 16 Martie 2010
va judecati pe revendicare si granituire...da, stiti asta.
incercati sa luati legatura cu un avocat, daca ii dati lui imputernicire, se rezolva totul.
adica in baza acelei procuri, angajati un avocat si astfel rezolvati problema.
Instanta a procedat in mod corect.
In cazul unui proces, procura de initiere a unui proces in numele unei persoane trebuie sa fie o procura speciala si nu generala, respectiv fie anterior introducerii actiunii in instanta, va imputerniceau sa il dati in judecata pe X pentru revendicarea suprafetei de teren Y situata in localitatea Z, str. .........., fie dupa inceperea procesului, ca in cazul dv., o procura speciala prin care ceilalti mostenitori va imputernicesc sa le reprezentati interesele, putand angaja si un avocat, in dosarul civil nr. .............. aflat pe rolul ................ avand ca obiect "revendicare".
In cazul in care nu veti prezenta aceste procuri speciale din partea celorlalti mostenitori, nu aveti calitatea de a-i reprezenta si instanta va suspenda judecata in temeiul art. 155 ind. 1 C.pr.civ. ;)
Avokitten a scris:

va judecati pe revendicare si granituire...da, stiti asta.
incercati sa luati legatura cu un avocat, daca ii dati lui imputernicire, se rezolva totul.
adica in baza acelei procuri, angajati un avocat si astfel rezolvati problema.

Actiunea in revendicare nu poate fi introdusa doar de un coproprietar, ci de catre toti deoarece acţiunea în revendicare are scopul recunoaşterii dreptului de proprietate al reclamantului şi nu simpla recunoaştere a acestui drept asupra unei cote-părţi ideale nedeterminate material. ;)
daca angajez un avocat ma gandesc ca nu face terenul cat ma costa avocatul.procurile sunt din 2006 iar unul din mostenitori este mama mea care este unica prprietara pe teren restul au drept asupra constructiei.cand am deschis procesul citatia a venit pe numele fiecarui mostenitor iar numele meu era trecut ca reprezentant.pot depune o cerere de suspendare a procesului pana in luna august cand o sa trag de mostenitori sa vina?ce solutii de iesire am?multumesc.
La termenul stabilit de instanta, 01.04.2010, va veti prezenta in fata instantei si veti solicita acordarea unui nou termen de judecata mai lung pentru obtinerea procurilor. Daca instanta nu va admite aceasta cerere, pe motiv ca v-a acordat deja un termen in acest sens, va suspenda judecata cauzei in temeiul art. 155 ind. 1 C.pr.civ., urmand ca in momentul in care veti obtine procurile sa depuneti o cerere de repunere pe rol a cauzei urmand a timbra cu jumatate din timbrajul actiunii introductive de instanta. Insistati in acordarea unui nou termen de judecata in septembrie sau octombrie cand credeti ca veti rezolva problema. Daca va admite acordarea unui alt termen acum in acelasi scop, un alt termen nu va mai acorda, cu siguranta. ;)

Alte discuții în legătură

Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune johnwittig2002 johnwittig2002 buna...am si eu o intrebare....suntem 3 frati si avem un pamant de la mama....ea a decedat in 1991...pamantul e pe numele ei...vreau sa fac succesiunea dar ... (vezi toată discuția)
Procura speciala reprezentare dosar civil uzucapiunea Natalia22 Natalia22 Buna ziua, Am fost imputernicita intr-un proces de uzucapiunea de catre mama mea si as dori sa stiu daca se poate face actele de carte funciare pe numele ... (vezi toată discuția)