avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate rezilia un contract de intretinere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate rezilia un contract de intretinere?

Sant sanse mai mari de a rezilia un contract de intretinere daca acel contract nu a fost incheiat la notar de fata cu autoritatea tutelara din localitate?
multumesc!

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:19, 15 Martie 2010
rezilierea unui contract de intretinere este posibila daca nu au fost respectate clauzele contractuale
cu privire la sanse, numai dupa studierea contractului si concret a situatiei de fapt, se poate formula o opinie .....
Sa intelegem ca era vorba de o persoana sub tutela?
Dati-ne mai multe detalii.
pentru incheierea acestui tip de contract este suficient acordul de vointa al partilor, conventie care de regula se materializeaza printr-un inscris sub semnatura privata sau autentic.
legea nu prevede obligativitatea formei autentice pt. acest tip de contract.
cu exceptia cazului cand legea impune o anumita forma , de exemplu pentru instrainarea terenurilor se cere forma autentica, iar in acest caz contr. de intretinere va fi autentic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de intretinere mariacoman mariacoman sant parte intr-un contract de intretinere impreuna cu fostul meu sot. persoana cu care am incheiat contractul, intretinuta, ne-a dat in judecata pt rezilierea ... (vezi toată discuția)
Este valabil un act de vanzare cumparare a unei case facut la avocat? in fata instantei este luat in considerare? Andyx Andyx Am facut contract de vanzare cumparare la avocat in birou la o casa.Este legal,are vreo valuare? (vezi toată discuția)
Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)