Buna ziua,
As dori sa aflu ce consecinte legale o sa am daca am declarat intr-un act de vanzare-cumparare o valoare mai mica decat cea reala, astfel incat sa beneficiez de o taxa notariala mai mica. Care sunt amenzile? Dupa cat timp se prescrie "infractiunea"?
Multumesc anticipat !
Potrivit Codului Penal, declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati publice, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Termenul de prescriptie este de 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani, prevede Codul Penal
Fals in acte
ilvims
Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)