avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretul de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretul de vanzare-cumparare

Buna ziua,
As dori sa aflu ce consecinte legale o sa am daca am declarat intr-un act de vanzare-cumparare o valoare mai mica decat cea reala, astfel incat sa beneficiez de o taxa notariala mai mica. Care sunt amenzile? Dupa cat timp se prescrie "infractiunea"?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:24, 17 Martie 2010
va mustra constiinta, sau v-a reclamat cineva?
e vb de fals in declaratii, dar numai dvs si cumparatorul stiti de asta
Daca sunteti amabili, m-ar interesa dupa cat timp se prescrie fapta ?
As avea nevoie de un raspuns concret.
Multumesc!

Potrivit Codului Penal, declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati publice, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Termenul de prescriptie este de 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani, prevede Codul Penal
...aici e vorba de infractiunea de evaziune fiscala...onorarii mici inseamna si un impozit mai mic platit statului de notar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratie la notar mihai58 mihai58 Daca declara la notar unul dintre soti ca nu este casatorit la achizitionarea unui imobil ce poate pati, si ce se intimpla cu imobilul daca sotii divorteaza ... (vezi toată discuția)
Fals in acte ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)
Am mințit în fata notarului când am vândut o mașină care practic nu este a mea. ce pot păți? allinflirin allinflirin buna dimineata eu am vandut o masina care practic nu este a mea masina find finantata.Am foat la notar si am declarat pe propie raspundere ca masina este a mea ... (vezi toată discuția)