avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROMOVARI 2010 conf. L330/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROMOVARI 2010 conf. L330/2009

Buna ziua!
V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema.
Conform L330/2009, anexa I, art.8, alin.8: "Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator. "
Prin urmare, avem cazul promovarii unei persoane de pe un post cu studii de scurta durata pe unul cu studii de lunga durata, in urmatoarele conditii:
administrator financiar I (SD) - trece pe - administrator financiar III (S), conform legii. Dar, in conditiile in care persoana respectiva are o vechime in munca de peste 20 de ani, nu l-am putea incadra pe admin. fin. II(S)?
Cel mai recent răspuns: ghicosion , utilizator 17:13, 16 Noiembrie 2010
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este aceeasi problema si la asistenti medicali! Din SSD sa se transforme in S...postul e de asistent medical...nu se specifica studiile...la transformarea in SSD (din PL-postliceala) nu au fost probleme dupa terminarea anului 4 sunt probleme la trecerea la S.Multumesc!
La anexa II din Legea 330/2009 sunt prevazute atat functii de asistent medical S cat si functii de asistent medical SSD . Promovarea insa presupune transformarea postului din asistent SSD in asistent S prin vointa angajatorului si cu aprobarea Directiei de Sanatate Publica , dupa care salarizarea se face la treapta imediat superioara functiei de debutant , si gradatiei corespunzatoare vechimii in munca .
Angajatorul nu este obligat sa o faca , atata timp cat in statul de functiuni postul este de SSD sau de PL . Si inca ceva , diploma sa fie valabila , ca daca este studiile superioare le-ati facut prin completare a celor postliceale ......
Studiile superioare au fost facute la UMF Iasi-durata 4ani-280credite...Directia de sanatate publica(actualmente ASP) a aprobat transformarea insa conducerea spitalului nu doreste sa aprobe.Ce este de facut?Multumesc!
Nu inteleg , DSP aproba transformarea la solicitarea unitatii . Unitatea a solicitat transformarea si apoi nu o aplica ?
Asa se pare...Anul trecut a terminat alta promotie si au beneficiat de marirea de salar si transformarea postului.Intre timp s-a schimbat conducerea spitalului.Insa nu stiu sigur cum a solicitat unitatea transformarea sau ce a solicitat,insa de la ASP ni s-a spus ca au dat aprobare pentru transformare.

Alte discuții în legătură

Salarizare de la ssd la s ! florinsadova florinsadova O persoana este angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii.Este absolventa de SSD iar in februarie va sustine licenta ... (vezi toată discuția)
Care este posibilitatea, in 2010, de a beneficia de promovare in functie, conform noii legi a salarizarii ? lukas2 lukas2 Buna ziua Sunt personal contractual in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean, in functia de tehnician. In anul 2007 am terminat o ... (vezi toată discuția)
Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)