avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloanã RADET pe casa scãrii ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloanã RADET pe casa scãrii ?

Bună seara tuturor !
Aş dori să vă supun atenţiei următoarea chestiune :
Locuiesc într-un bloc la etajul 4 din 4. Întrucât ţevile de agent termic au ruginit şi s-au înfundat am luat iniţiativa de a de a înlocui aceste ţevi de la subsol până la etajul 4 inclusiv. Însă ne-am lovit de refuzul unuia dintre vecinii mei iar prin urmare tot tronsonul nu poate schimba ţevile. Putem schimba fără acest proprietar însă eficienţa este maximă atunci când sunt schimbate integral. Deoarece locuiesc la etajul 4 iar ţevile înfundate mă afectează serios, m-am gândit, la sugestia unui instalator, să mă racordez direct din subsol ocolindu-i pe toţi cei de sub mine, spărgând planşeul în colţ pe casa scării până la etajul 4. În acest sens aş dori să ştiu cât este de legal ceea ce vreau să fac , sau dacă există vreo modalitate legală de a-mi rezolva problema !
Vă mulţumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:35, 16 Martie 2010
elga50 a scris:

Cine a sesizat inspectoratul de stat in constructii si ce parametri tehnici au fost modificati?
Vreti sa spuneti ca daca intr-un bloc comitetul executiv hotaraste inlocuirea tevilor ruginite cu polipropilena va fi asociatia amendata de inspectorat? :stunned:

Nu imi permit sa spun ,ca sa nu va dau ocazia la dispute
Situatia este urmatoarea
Dupa efectuarea lucrarii,executata chiar de catre administratorul imobilului -persoana juridica ,s-a solicitat perfectarea formalitatilor de receptie .
Receptia lucrarii a fost scriptic incheiata de 2 proprietari de pe scara respectiva ,impreuna cu presedintele de asociatie.
Proprietarul care a executat lucrarea ,a apreciat ca receptia realizata de aceste persoane nu respecta dispozitiile in vigoare si a sesizat serviciul specializat din primarie si inspectoratul de stat in constructii
Aceste autoritati au verificat ,ai dispus termen de conformare in sarcina asociatiei de proprietari.
La decaderea termenului ,datorita neconformarii completarii in cartea tehnica a constructiei,inspectoratul a dispus sanctiune contraventionala sub aspectul incalcarii prevederilor L nr 10/1995 ,a normativului P130/1999
Exemplul este cusut cu ata alba si pare a fi departe de ceea ce ati sustinut - inlocuirea materialului vechi cu unul nou, performant.
Daca exemplul dat este adevarat, povestea are cu totul alte cauze atat pentru reclamatie, cat si pentru amenda.
Poate faceti confuzie intre polipropilena si pexal, ceea ce ar justifica atat reclamatia, cat si amenda, daca o fi fost.....
Plus ca ne-ati bagat in ceata de-a binelea. La ce se referea proprietarul cu pricina cand a facut reclamatia ca nu a fost receptia facuta in conformitate cu dispozitiile in vigoare? Care dispozitii si ce a vrut proprietarul sa se realizeze prin receptia facuta de vecini si presedinte?
Administratorul blocului a executat lucrarea? In calitate de administrator sau avea o firma de instalatii? El era si proprietarul apartamentului?

Mie imi dati ocazia la disputa numai in cazul in care vreau sa lamuresc o poveste pe care ne-o spuneti, altfel, daca lucrurile sunt clare, n-am nimic impotriva exemplelor personale sau cunoscute de la altii....numai sa fie coerente si pe tema propusa in discutie. Nu putem sa lasam lucrurile neclarificate si generalizate, ca bagam oamenii in confuzie!
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)