zeppelin_g a scris:
Care este baza legala, conf.careia un angajator (institutie publica) poate trece un angajat incadrat cu CIM pe perioada determinata, pe CIM pe perioada nedeterminata, dupa expirarea celor 24 luni, tinand cont de prevederile OUG 34/2009, care blocheaza posturile ce se vacanteaza.
Prevederile Cod Muncii, art.84,1, prin sintagma "daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat", nu presupun o vancatare a postului respectiv, si o scoatere la concurs, care implicit este blocata de OUG 34?
Va multumesc.
1. Vai, ce bine ca se mai stresi cineva pe aceeasi tema (nu in sensul ca ma bucur, ci ca nu sunt singura ce-si bate capul cu o solutie)
Buna seara:) Revin si eu cu variatiuni pe aceeasi tema, idem speta de mai sus. Cu rugamintea sa-mi dea si mie cineva in cap sau de cap#-o cu ceva din practica, daca se poate, si anume, referitor la art.84(2) lit.b) din Codul Muncii (caracter exceptional ori lucrari urgente asupra carora opereaza exceptia ca CIM pe durata determinata poate trece de cele 24 de luni). Ce poate fi asimilat cu
un caracter exceptional /lucrari urgente? (la mine e vorba de ramanerea fara paza a unor rezervoare de apa ce alimenteaza blocurile din localitate, si nu ma duce mintea sa ofer sefilor o solutie fara dureri de cap ulterioare si datul cu subsemnatul)
2. Pentru ca v-ati confruntat cu totul felul de situatii ciudate/imposibile si-n toate felurile, va rog sa-mi indicati la ce autoritate pot verifica o firma de recrutare (munca in Scotia si Anglia la cules capsuni(!), ca sa nu apar si eu la tv in calitate de tepuita si ramasa pe traseu cu griji si fara bani). Va multumesc mult de tot:)
ps.v-as da si numele firmei, dar chiar nu am idee daca e voie(?)