buna as dori nisteinformatii desre ce trebuie sa fac.
Am avut o societate comerciala , am ramas sa platesc ultimele 2 luni de cand a fost inchis activitatea , chiria si utilitatile, atunci cand am inchis am vb cu propietarul si am spus ca am sa platesc in momentul cand am sa pot, nu sunt rau intentionat , dar in momentul de fata nu am cum sa platesc.
M-a intentat proces acuma si scrie ca daca nu vreau sa ma prezint sa depuns un inscris, imi puteti spune cum trebuie sa procedez , si ce se poate intampla pt ca de platit nu am cu ce sa platesc oricum..
Poti sa nu te prezinti, dar trebuie sa trimiti un inscris prin care sa soliciti instantei, judecata in lipsa conform art. 242 al.2 din CPC.
Daca o data cu citatia ti-a fost trimisa si cererea de chemare in judecata si ai luat cunostinta de pretentiile reclamantului si actiunea se refera numai la obligarea ta la plata chiriei iar tu consideri ca nu are rost sa pierzi timpul, atunci trimite acel inscris ca vrei judecata in lipsa.
Daca vrei insa sa obtii cel putin plata acelui rest de chirie in transe, avand in vedere lipsa obtinerii unor venituri care sa asigure achitarea imediata a chiriei, ar fi bine sa faci o intampinare si sa te duci la instanta.
Bafta!