avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Dupa divort fosta sotie a ramas in apartamentul cumparat in timpul casatoriei impreuna cu cei doi copii ai nostri. Apartamentul a fost cumparat la 3 luni dupa ce ne-am casatorit (acum 10 ani). Eu am contribuit cu 80%, bani obtinuti din vanzarea unui apartament proprietate personala achizitionat inaintea casatoriei, iar ea , cu 20%.Dar aceste cote nu sunt scrise nicaieri. Intrebarea mea este cum se imparte apartamentul la partaj? Are dreptul la 50%? Conteaza ca cei doi copii au ramas in ingrijirea ei ?
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
rickylaura, utilizator
Achiesez in totalitate la punctul de vedere al d-nei av Vasilescu.
Userul mai intreaba daca conteaza faptul ca cei doi copii au ramas in ingrijirea sotiei. Nu influenteaza privinta cotelor ce le revin partajantilor, daca la asta se refera.
Probatoriul este complex, pe linga contractul respectiv vor fi administrate si alte probe, inscrisuri, martori, interogatoriu, etc. Toate coroborate trebuie sa conduca la ceea ce sustineti.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
aurelianx, utilizator
Cu tot umanismul de care dam dovada fiecare dintre noi, nu cred totusi, ca putem sa prestam fara onorariu. NU cred ca distinsul nostru coleg a vrut sa spuna ca numai daca este platit bine isi da staruinta sa castige procesul. Haideti sa fim mai circumspecti cand ne lansam in critici, pentruca s-ar putea intelege ca daca nu percepem un onorariu grasut nu ne face treaba.
Va multumesc pentru intelegere.
trebuia mentionat in contractul de vanzare-cumparare al imobilului, proprietate comuna, faptul ca mare parte din bani provin din vanzarea imobilului proprietatea dvs. personala . ;)

trebuie sa dovediti in cadrul procesului de partaj ca dvs. ati avut o contributie net superioara fostei sotii la achizitionarea acestui apartament .
probe: contractul de vanzare-cumparare al primului imobil , extrase de cont , interogatorii, martori , etc.
taxa de timbru : 3% din valoarea apartamentului a carui partajare se cere .
"unde-i lege nu-i tocmeala", daca demonstrati ca ati avut contributie mai mare, probabil ca veti primi cu mult mai mult decat dansa. zic probabil, pt ca dansa, dupa achizitionare, ar fi putut investi in amenajarea lui pana la concurenta cu diferenta de contributie..
" cei doi copii" sunt si ai dvs... si ce daca nu au unde sta, si ce daca mama lor nu va putea obtine credit pt ca are in intretinere doi copii, si ce daca? sa plateasca, ca doar v-a chinuit 10 ani!
catre gi-jane: dupa achizitionare tot eu am contribuit mai mult in amenajarea lui. Iar problema nu se pune cu ``si ce daca``. Deocamdata ea sta de un an in apartamentul MEU tocmai pentru ca ma gandesc la cei doi copii, iar stau cu chirie intr-o garsoniera. E mai bine asa? Si intr-adevar m-a chinuit, nu 10 ani, ci 2, cu relatia extraconjugala pe care a avut-o. Ar fi meritat s-o arunc in strada, daca nu erau copiii. Daca nu stiti detalii, nu vorbiti.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
rickylaura, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Probleme divort cry_baby cry_baby Salve! As dori un punct de vedere referitor la modalitatea de partajare de catre instanta a bunurilor comune, in cazul unui divort. Bunuri comune: 1 ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cu probleme costelcostica costelcostica N-am crezut ca voi ajunge aici dar se pare ca viata iti ofera multe, inainte de craciun sotia a hotarat ca nu mai doreste sa convietuiasca cu mine si a ... (vezi toată discuția)