avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorii catre banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorii catre banci

Buna ziua,
Am si eu un debit din 2006 la care am acumulat suma de 15550 lei din cei 2300 pe care i-am luat pt nevoi personale.Am platit pana intr-un anumit punct apoi nu am mai putut sa achit la zi,am foarte mare intarziere.Anul trecut in decembrie mi-au trimis un nou ctr de reesalonare pe care l-am si semnat crezand ca voi putea sa ajung astfel la zi.Sunt sunata zi de zi si mi se spune ca daca nu achit datoria lunara mi se va imputa toata suma deodata.Datoria nu s-a prescris?Ce se poate intampla in acest caz in care eu am semnat acel act de reesalonare?Mentionez ca nu ma proprietati mobile sau imobile pe numele meu,conturi bancare sinimc altceva.M-au amenintat chiar ca imi pot trimite la locul de munca o scrisoare prin care sa imi puna oprire pe salariu.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ,cateva explicatii dar v-as ruga sa fie cat mai detaliate si pe intelesul meu pt ca,recunosc,nu cunosc termenii juridici.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 11:48, 16 Martie 2010
Semnand reesalonarea platii debitului restant la banca respectiva, inseamna ca incepe sa curga un nou termen de prescriptie, iar creditorul poate utiliza dreptul sau de executare silita asupra intregii creante, dar cu respectarea procedurii instituita de lege.
pai, daca ati semnat.. numai e prescrisa, gata! incepe alt termen care se va implini in 2013
nu pot trimite o scrisoare la locul de munca, le trebuie o hotarare judecatoareasca, ceea ce in momentul asta nu au
(datoria e prescrisa, daca se scurg 3 ani din momentul efectuarii ultimei plati si banca, in timpul asta sta pasiva si nu intreprinde nimic pt a-si recupera datoria.)
daca nu au ce executa, va vor pune poprire pe salariu.
sa cereti un desfasurator de la banca sa vedeti de unde le-a rezultat suma de 15500

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)