avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale oug 119/2007
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

oug 119/2007

Societatea mea a fost condamnata sa plateasca o datorie catre o alta societate dupa un proces( oug 119/2007 ), procesul a fost intentat de lichidatorii celei din urma cu toate ca eu am de incasat de la ei mai mult decat am de dat numai ca nu au vrut sa auda de compensare, deoarece in contabilitatea acelei societati lipsesc acte, contabilitatea nu s-a tinut bine, cu toate ca in contabilitatea mea este totul inregistrat ,totul in ordine. Cu ce sunt eu vinovata ca aia nu au actele? Acum ma trezesc in imposibilitate de plata. Societatea mea nu are nici un bun care poate fii luat, singurul lucru pe care il am este un logan care este pe persoana fizica, imi pot lua bunurile pe persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 20:55, 3 Aprilie 2010
Buna ziua !
Legea privind procedura insolventei, în art. 138, alin. (1), a reiterat enumerarea limitativa a cazurilor de atragere a raspunderii administratorilor. Enumerarea fiind vadit limitativa nu poate fi extinsa prin interpretare analogica. Astfel, cazurile prevazute de lege sunt urmatoarele:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.
Jurisprudenta a respins cererile prin care s-a solicitat antrenarea raspunderii administratorilor avand ca temeiuri de fapt, de exemplu:
- nedepunerea diligentelor pentru readucerea unor bunuri in patrimoniul debitorului;
- neinregistrarea in contabilitate a datoriilor fata de buget;
- management defectuos;
- continuarea abuziva a unei exploatari deficitare;
- neurmarirea incasarii propriilor creante;
- exercitarea functiei de administrator si la alta persoana juridica;
- nedepunerea rapoartelor la administratia finantelor publice;
- neplata creantelor bugetare.
Totodata, instantele au respins cererile in situatiile in care s-a dovedit ca insolventa a avut alte cauze:
- nesansa de a desfasura o activitate profitabila;
- intreruperea temporara a activitatii de productie din motive neimputabile, nerecuperarea propriilor creante, neplata datoriilor curente, neincasarea valorii marfurilor exportate;
- diminuarea cererii pietei si scaderea preturilor.
Din cee ce scrieti, consider ca nu va pot fi urmarite bunurile proprii.
Cu stima !
E CLAR DACA DVS. AVETI OPERATE CORECT LIVRARILE CATRE CLIENT IAR EL NU LE ARE OPERATE IN CONTABILITATEA SA , ACESTA SE FACE VINOVAT DE EVAZIUNE FISCALA FARA PROBLEME. FACETI SESIZARE PENTRU EVAZIUNE FISCALA APELAND LA U JURIST CARE STIE S-O FACA SI VA VENI VREMEA CONFRUNTARILOR REALE CHIAR SI PRIN INTERMEDIUL UNUI EXPERT CONTABIL NUMIT DE ORGASNUL DE URMARIRE PENALA. ATENTIE SA VA PUNETI UN EXPERT PARTE SA LUCREZE ALATURI DE EXPERTUL NUMIT PENTRU A FI SIGUR CA SE FAC CERCETARI COMPLETE. FUNCTIE DE REZULTATUL CERCETARILOR JURISTUL VA ACTIONA .
SUCCES

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)
Insolventa la un srl condorvb condorvb Care sunt riscurile pentru un administrator la un SRL in cazul in care societatea intra in insolventa? (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de catre terti rominaduca rominaduca Buna. Imi spuneti va rog, in cazul lichidarii unei srl cu asociat unic, care este procedura pentru recuperarea creantelor de catre terti?Bunurile care nu sunt ... (vezi toată discuția)