avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sc in proces cu E-on, datorii enorme pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sc in proces cu E-on, datorii enorme pentru recalculare facturi

Societatea noastra, avand unul din obiectele activitate, productie- prod lacate, a deschis o fabrica in anul 2004. S-a semant contact cu E-on pt electricitate, iar noi am beneficiat pana in prezent atita ani de serviciile lor. In contract era stipulat urmatoarea intelegere: constanta de masurare sau de calcul al energiei electrice este K=30. in calculator la cei ce factureaza serviciile, adica la ei la E-on, un angajat adormit in loc sa treaca K=30, a trecut K=1, si asa am platit 6 ani facturi mult mai mici, fara ca noi sa stim. nu stim prin ce imprejurare, cei de la e-on au depistat aceasta neregula. A urmat o recalculare, iar suma de plata ajungand la 10 miliarde lei vechi. Au scazut 3 ani, cum ca s-au prescris pretentiile si a mai ramas de plata inca 5 miliarde lei vechi. Am fost la ei la negociere, le-am explicat cum ca noi suntem o societate de productie, folosim electricitatea in fabricarea produselor noastre, nu am prins in costul produsului finit decat facturile asa cum au fost intocmite la acea vreme, nu avem cum recupera pierderea din recalcularea facturilor. Noi am fost de buna credinta, am platit facturile, si nu credem ca suntem datori. in reglementarile e-on se stipuleaza ca in cazul furtului se recalcullea pt o perioada de 6 luni, in cazul defectiunii grupului de masurare se plateste pt 3 luni in urma iar in cazul de programare gresita a contorului se plateste 1 luna. pt noi, care nu avem nicio vina, trebuie sa platim pt toti anii? noi am venit cu solutia ca eroarea umana produsa de catre angajatul lor sa fie asimilata la programarea eronata a contorului, si sa platim pentru o luna in urma, dar ei exclud aceasta varianta. solutia lor e sa esaloneze plata. altfel ne da in judecata. noi nu suntem de acord cu esalonarea la plata. imdeiat dupa incercarea de conciliere, am primit instiintare ca in urmatoarele 5 zile se sisteaza furnizarea de energie,si ne lasa fara obiectul muncii. este legal sa ne intrerupa lumina? Nici macar nu au facut inca cererea de chemare in judecata, nu exista litigiu.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:04, 16 Martie 2010
Din pacate, relativul monopol in furnizarea energiei electrice face posibil un astfel de mod de desfasurare a unei relatii contractuale, mai ales in situatiile conflictuale.
Puteti incerca, chiar cu succes sa introduceti o actiune in obligatia de a face (reconectarea), daca veti fi deconectati, invocind si litigiul (deocamdata prejudiciar) cu care va confruntati. Nimic u va va garanta insa si executarea acestei prestatii, mai ales ca societatea ce va furnizeaza energia va invoca acelasi litigiu pentru inadmisibilitatea actiunii.
Eu va sfatuiesc sa angajati un avocat (daca nu aveti consilier juridic) si sa actionati cat mai corect, prompt si eficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
E.on vrea sa ma execute. cum procedez? tushu tushu Bună ziua, vă reţin atenţia cu o problemă. Locuim într-un duplex de circa 5 ani. În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această ... (vezi toată discuția)
Montare gresita a contorului electric draguconstantin draguconstantin in urma cu 4 luni angajatii e-on la o verificare a unui contor trifazic au gasit doua fire inversate astfel incat contorul nu a mai inregistrat en. activa ci ... (vezi toată discuția)