conduceam auto proprietate, eram in coloana si am fost lovit in spate de soferul unei firme de paza. Acesta a chemat politia si la testare am fost gasit cu 0,82%0 alcoolemie. Am facut contestatie si in final am ajuns la 0,79%0. S-a dat NUP si am fost amendat si permisul suspendat. Am reparat singur masina in valoare de 2000 e si pe 18.03.2010 am proces cu firma soferului.
Ce sanse am sa recuperez suma si pe ce sa-mi intemeiez apararea ??
Nu-i suficient sa va judecati doar cu firma con.d auto vinovat unde acesta lucreaza, probabil. Pentru acest fel de cazuri, asiguratorul trebuie sa plateasca acele daune si va trebui sa il introduceti in proces si pe acesta.
Daca consumul de alcool a fost incadrat la contraventie, adica erati sub influenta alcoolului si nu in stare de ebrietate, asiguratorul nu are drept de recuperare a sumelor platite si nu cumva sa va lasati pacalit de aceasta situatie.
In proces veti recupera toate sumele cheltuite cu reparatia vehiculului dvs, daca aveti inscrisuri in acest sens, + cheltuielile de judecata.:)
in litigiu eu sunt reclamant, iar masina firmei care m-a lovit in bara din spate nu era asigurata. Am verificat in baza CEDAM si nu avea la acea data RCA.
Baza de date Cedam nu este foarte exacta deoarece exista autoturisme asigurate in baza seriei sasiu nu dupa nr. de inmatriculare situatie in care ar fi trebuit sa va adresati FPVS care are si rolul de Centru de Informare. Cred ca cererea de chemare in judecata trebuia depusa dupa ce lamureati aceste aspecte mai cu seama ca in cazul lipsei asigurarii puteati solicita despagubirile cuvenite de la FPVS. Parerea mea este ca sfaturile ar fi trebuit cerute anterior depunerii cererii de chemare in judecata iar in aceste imprejurari consultati un avocat cu experienta in genul acesta de spete.
Recuperare dauna rca
nobo
Buna seara,
Am nevoie de putina indrumare. Situatia sta in felul urmator, am avut unu mic accident auto cu pagume materiale, a venit politia a intocmit ... (vezi toată discuția)