avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dubii despre certificatul medico-legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dubii despre certificatul medico-legal

Buna ziua am avut un accident cu victima si de mai mult de 3 luni astept sa ajunga certificatul medico-legal la politie . Desi in dosar apare cum ca s-ar fi dus victima la IML si si-ar fi facut expertizele necesare , totusi certificatul medico-legal tinde sa devina o enigma pentru mine .
Am tot incercat de nenumarate ori sa aflu de ce nu ajunge la politie acest certificat si de fiecare data mi se invoca acelasi raspuns : asteptati este pe drum trebuie sa ajunga , dureaza ceva (poate o dura ,dar refuz sa cred ca peste 3 luni)
Cu cine pot lua legatura / sau se poate depune vre-o plangere ceva pentru grabirea acestui certificat care tinde sa nu mai ajunga niciodata .
Am citit mai multe posturi pe forum dar , mai la toate certificatul medico legal a ajuns chiar mai repede decat ar ajunge dosarul de la politie - parchet
Tin sa mentionez faptu ca vatamarea (nu exista victima invocand diverse motive pentru a se interna)

Multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: pynu , utilizator 16:48, 15 Iunie 2010
Interventie moderator

Va rog sa va continuati topicurile deschise pe aceasta tema, nu sa deschideti altele. Deja ati deschis suficiente topicuri in legatura cu aceeasi problema.
Multumesc!

Va multumesc , am inteles

Am fost la politie si mi s-a spus ca victima si-a obiectat certificatul medico-legal si a fost retrimisa la iml pentru o noua expertiza
In cazul asta ce este de facut?, dat fiind faptu ca certificatul data trecuta a fost retinut de catre un agent care il tinea el la loc sigur pentru ca asa vroia el , sa inteleg ca acelasi lucru este posibil si acum?
Partea vatamata solicitat o noua examinare ,probabil de catre Comisia Superioara de Avizare ,din cadrul INML,,nefiind multumita de concuziile certificatului medico-legal.
Cererea acesteia este perfect legala,situatienin care trebuie sa asteptati noua examinare care ar putea schimba eventual incadrarea juridica a faptei care vi se imputa.
Cel mai bine ar fi,daca aveti posibilitati,sa consultati si sa angajati un avocat pentru a administra probele in cele mai bune conditii
Cererea acesteia este perfect legala,situatienin care trebuie sa asteptati noua examinare care ar putea schimba eventual incadrarea juridica a faptei care vi se imputa.
Cel mai bine ar fi,daca aveti posibilitati,sa consultati si sa angajati un avocat pentru a administra probele in cele mai bune conditii

-Pai cum e posibil asa ceva dupa 4 luni? sa i se dea d ela 0 la un anumit numar , nu suna putin a fals in acte ?si aceasta reexaminare am de unde sa stiu daca noul certificat a plecat catre politie?
Am fost la IML la registratura pentru a verifica daca s-a facut o expertiza medico-legala pe numele lui si mi s-a spus ca doar un singur certificat medico-legal exista si ca nu a mai aparut nimic , mai poate veni dupa 4 luni ? , sunt tare curios cat poate fi lungita aceasta chestia inutila dintr-o ambitie , prin faptu a nu-mi inchide mie dosaru.....
Partea vatamata a contestat tocmai conluziile,inserate in certificatul medico-legal,la Comisia Superioara de Avizare,iar aceasta urmeaza sa se pronunte.
Acesta este un drept al partii.
Unde ar fi falsul ?

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa francesca_25 francesca_25 buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in luna aprilie a.c. am tamponat un alt autovehicul iar raportul politiei m-a scos pe ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Ciprian1976 Ciprian1976 As dori un sfat in legatura cu situatia in care ma aflu: Pe 10 martie 2010 am lovit un baiat pe o trecere de pietoni(de fapt a venit in fuga si s-a lovit de ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere dapetria dapetria Buna ziua. As dori sa aflu daca in cazul unui accident rutier minor, dar soldat cu victima care a necesitat investigatii medicale (radiografii) si mica ... (vezi toată discuția)