avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30% din indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30% din indemnizatia de somaj

Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Am intrat in somaj pe baza art.65( desfintarea locului de munca).Dupa 2 saptamani mi-am gasit un alt loc de munca, dar nu am fost inca sa declar la fortele de munca(la somaj).Este grav?Mentionez ca inca nu am primit indemnizatia de somaj si doresc sa declar noul loc de munca inainte de a merge sa imi pun viza pe carnetul de somer.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madara , utilizator 19:33, 3 Iunie 2010
Multumesc mult ptr. raspuns.Lucrul care m-a surprins este pozitia radicala a celor de la somaj prin care mi-au spus ca nu mai am cum sa beneficiez de cei 30% deoarece nu am venit la ajofm inainte de angajare pentru repartitie de la ei .Eu consider ca eventual singura mea greseala este ca nu am mers in termen de 3 zile sa anunt ca m-am angajat.Va rog daca puteti sa imi dati o sugestie si de felul in care trebuie sa actionez pentru a obtine cei 30%.Va multumesc anticipat.
1. Sa va duceti cu textele de lege aratate mai sus.
2. Daca tot nu vor, sa va arate unde scrie asa cum zic ei.
3. Cred ca ei nu au bani saplateasca cei 30% si cauta motive.Unde tine, tine, unde nu, nu!
Multumesc mult ptr. raspuns.O sa fac asa cum mi-ati sugerat.O noapte placuta.
@ash11
Dvs. ati fost disponibilizata la data de15.02.2010.
Intrebare: Ati depus dosarul cu actele necesare la agentia de somaj? In cazul ca nu ati apucat sa depuneti dosarul, nu beneficiati de acei 30%.
ART. 72/Legea somajului:
*************************************
(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj ........
Am o situatie semanatoare cu a dvs. Va rog mult daca puteti sa-mi scrieti si mie cum ati procedat.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mnmnmn mnmnmn daca de exemplu astazi depun dosarul de somaj si maine gasesc de lucru pe perioada nedeterminata ,mai am dreptul la cei 30% din valoarea somajului. IN CAT TIMP ... (vezi toată discuția)
30% din indemniz.de somaj in cazul angajarii mar.bb63 mar.bb63 un salariat trecut in somaj in luna iulie 2011, mai poate sa beneficieze de suma de 30% cuvenita din indemnizatia de somaj? s-a incadrat in munca la alt ... (vezi toată discuția)
Somer - incadrare in munca bscalc bscalc Buna seara ! Fiul meu a absolvit liceul in anul 2018. Pana in prezent a fost somer, dar acum a gasit loc de munca . 1. Trebuie sa anunte el Oficiu de ... (vezi toată discuția)