avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea

Buna ziua. Dupa noua lege unica de salarizare ce s.a intamplat cu sporul de vechime, s.a inclus in salariu? Mentionez ca lucrez la privat, iar cei de la firma m.au anuntat ca la revenirea din concediul de crestere al copilului voi primi mai putini bani , deoarece nu se mai primeste sporul de vechime in munca. Am lucrat la firma respectiva 1an si jumat, dar pe cartea de munca am 7 ani( am lucrat si la alta firma), sporul de vechime se calculeaza doar cat am lucrat la firma actuala? Daca am fost in concediu de crestere copil un an si mi s.a suspendat contractul de munca nu trebuie sa mai beneficiez de maririle de salariu care s.au facut in lipsa mea la celelalte angajate de acelasi profil ca si mine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 18:49, 16 Martie 2010
Legea nr.330/2009 nu este aplicabila sectorului privat .. prin urmare, la intoarcerea din CIC veti beneficia de salariul pe care l-ati fi avut in conditiile in care nu ati fi intrat in CIC ... art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Buna ziua !
Noua lege a salarizarii nu are nici o incidenta privind salarizarea in domeniul privat. Ea se INTITULEAZA Legea 330 de salarizare unitara a personalului platit din fonduri publice.
Salarizarea in domeniul privat este cea stabilita prin contractul de munca cu respectarea contractului colectiv de munca si Codului muncii.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul marola elena marola elena Buna ziua. Ma numesc Elena si as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri la intrebari.Sunt in concediu postnatal si as dorii sa ma reintorc la munca inainte sa ... (vezi toată discuția)
Salariul dupa revenirea din cic akinom0440 akinom0440 Buna ziua, m-am intors de doua luni si jumatate la serviciu dupa CIC si mi s-a spus ca voi avea inca 6 luni salariul neschimbat (adica cel de acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ela10 ela10 sunt in concediu pentru crestere a copilului pana pe data de 18.09.2010,intre timp am obtinut licenta,daca prezint la intoarcerea la serviciu diploma de ... (vezi toată discuția)