avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabilitate simpla la asociatiile de proprietari si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabilitate simpla la asociatiile de proprietari si relatia cu primaria

daca asociatiile de proprietari intocmesc registru jurnal si registru inventar, avand in vedere faptul ca nu are contabilitate in partida dubla.
daca da! aceste registre trebuiesc vizate de administratia financiara, eu stiu ca nu se mai vizeaza iar cenzorul spuna ca da.
nu stiu baza legala da sau nu!
multumesc anticipat!
Da, se intocmesc cele doua documente.
Nu-i mai bine si mai simplu sa-l intrebati pe cenzor in ce baza va cere sa le duceti la primarie? Si ce se intampla la primarie cu aceste registre? Raman acolo? Se verifica pe loc? Sau cum?

La primarie se depune o data la 6 luni (dupa stiinta mea) numai situatia soldurilor activ-pasiv.

Primaria ia in evidenta registrele ,fara alte operatii
Persoanele juridice fara scop patrimonial au obligatia sa efectueze inregistrarile in registrul jurnal si inventar,in situatiile prevazute de lege,cu respectarea reglementarilor contabile aplicabile si a normei emise in acest sens de Ministerul Economiei si Finantelor
Ne puteti da si reglementarile in vigoare despre care faceti vorbire? Adica sa raspundeti utilizatorului, pe cat sunteti de documentata, cu articolele respective de lege la care faceti referire.
Nu toata lumea se pricepe sa se descurce prin legislatie atat de bine ca Dv.! ;)
dany18411 a scris:

daca asociatiile de proprietari intocmesc registru jurnal si registru inventar, avand in vedere faptul ca nu are contabilitate in partida dubla.
daca da! aceste registre trebuiesc vizate de administratia financiara, eu stiu ca nu se mai vizeaza iar cenzorul spuna ca da.
nu stiu baza legala da sau nu!
multumesc anticipat!

Din 1997 de la infiintarea asociatiei noastre, prin desprindere din una mai mare, tinem contabilitatea in partida simpla. Nu am intocmit niciodata registrul jurnal si registrul inventar. Odata la 6 luni depunem la Primarie situatia soldurilor de activ si pasiv. La finante depunem declaratiile referitoare la salarii si venituri asimilate salariilor.
Dar daca cenzorul vrea sa se intocmeasca si sa se inregistreze la finante registrele respective, rugati-l sa mearga dansul la finante si sa se intereseze. La noi cenzorul nu da dispozitii ci munceste, verifica documentele, ajuta la intocmirea situatiei soldurilor, a declaratiilor catre institutiile statului si chiar le depune de multe ori cand nu are timp administratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru jurnal asociatie proprietari Constanta Loga Constanta Loga Va rog frumos daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva,cum se completeaza registrul jurnal pentru o asociatie de proprietari si daca se inregistreaza la ... (vezi toată discuția)
Registre asociatie proprietari ELY63 ELY63 Din programul de contabilitate al asociatiei de proprietari listez in fiecare luna registrul inventar.Am inteles ca totalul general trebuie trecut intr-un ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal mihasi mihasi Am preluat o asociatie de proprietari, insa am intampinat o problema. Cursurile le-am facut mai demult si nu le mai gasesc. Va rog sa-mi precizati daca in ... (vezi toată discuția)