avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul meu

am un copil de 4 ani cu fosta prietena pe care nu l am recunoscut la nastere. Am locuit impreuna timp de 4 ani ca si o familie. Specific faptul ca singurul venit al "familiei " era venitul meu.de curind prietena a plecat cu copilul la parintii ei si l a lasat acolo ,ea plecind in strainatate.mentionez ca pina a ne desparti m a dat in judecata de comun acord pentru stabilire paternitate.curind va trebui sa ne prezentam la tribunal dar ea nu o sa se prezinte.pot avea cistig de cauza in a recunoaste copilul- care este viata mea -si fara a se prezenta ea?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:50, 20 Martie 2010
trebuie sa incercati, nu aveti nimic de pierdut. Dimpotriva, s-ar putea sa va usurati situatia. Poate nu mai e nevoie de acel proces... oricum din ce am inteles - ea nu se va prezenta. O intrebare pusa la primarie nu costa ;) . Incearcati! Va tin pumnii!!!
gabriella07 a scris:

Pentru a-l trece insa pe numele tatalui (a-i schimba numele de familie), procesul cred ca va fi un pic mai dificil ...

Deloc dificil. Schimbarea numelui de familie de face pe cale administrativa (fara a apela la instanta) si e o procedura accesibila si nu foarte complicata. O discutie similara gasiti la
www.avocatnet.ro/content/for...
Dle @Dan Daniel,

Pe ce va bazati cand afirmati ca e mai accesibila procedura administrativa?

Intradevar, dna @gabriella07 (i-am mai raspuns pe un alt topic) ar putea sa aleaga intre cele doua variante: calea judiciara si cea administrativa - in acest din urma caz daca tine mortis sa-si toceasc pingelele in nenumarate drumuri pana la Odorheiu Secuiesc si sa traduca o caciula de acte, in loc sa rezolve ...la Bucuresti ceea ce i-am sugerat pe celalat topic... N-am mai scris in continuare pentru ca si asa ...am cam sarit gardul dintre simplul sfat (pe care il putem da pe un forum) si consultanta juridica (pe care nu o putem da prin astfel de mijloace).

Dar nu in orice situatie sunt deschise ambele cai.

@cdd

Aveti de ales:
- dati o declaratie de recunoastere la notarul din colt /la serviciul de stare civila
- va prezentati in instanta si declarati ca recunoasteti copilul. (caz in care se va pronunta o hotarare exclusiv pe baza recunoasterii dvs. fara a se mai administra alte probe. Hotararea judecatoreasca este tot un act autentic).
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca tatal recunoaste un copil prin declaratie notariala, copilul ... Ciobanita55 Ciobanita55 Buna ziua!Daca tatal recunoaste un copil prin declaratie notariala,copilul purtand deja numele mamei i se v-a schimba numele cu cel al tatalui sau va ramane pe ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului si modificarea certificatului de nastere ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am un copil in varsta de 3 anisori, sanatos si voinic. Cand l-am nascut nu a fost recunoscut de tata, pe certificatul de nastere fiind trecuta ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)