De ex.
In cazul unui accident rutier cu victime,procurorul refuza sa-i acorde invinuitului o autorizatie prin care invinuitul poate conduce autovehicule pe durata urmariri penale,respingand prin ordonanta cererea acestuia pe motiv ca procurorul a apreciat ca faptele invinuitului reprezinta un pericol social.
In situatia aceasta restrangerea dreptului de a conduce poate fi considerata ca o masura de siguranta(interzicerea unei functi sau profesii)?
Daca este masura de siguranta ,nu ar trebuii trecut in rechizitoriu faptul ca invinuitului i s-a restrans dreptul de a conduce autovehicule pe parcursul a cativa ani ,cat a durat urmarirea penala?
ms pt raspuns ,insa eu vream sa stiu daca aceasta restrangere poate fi considerata ca o masura de siguranta,pentru ca nu este expres mentionata ca o masura de siguranta ci pur si simplu ,procurorul refuza sa acorde autorizatia si procurorul ierarhic superior confirma refuzul.
si daca trebuie mentionat in rechizitoriu acest fapt,ca invinuitului nu i s-a permis sa conduca
??
Rezolutia procurorului poate fi contestata in termenul legal.
Pe de alta parte,procurorul,nu este obligat sa admita o astfel de cerere,avand in vedere si disp.art.115 c.pen.Acesta , in functie de situatia reala,poate respinge cererea motivat,astfel cum se pare ca acesta a si procedat.
Masura procurorului,in sine,fara a cunoaste motivele reale si actele dosarului,nu poate fi judecata.
Angajati,daca aveti posibilitati,un avocat care sa asigure asistenta juridica necesara in astfel de situatii.
In lege se mentioneaza ca faptuitorul sau inv.face o cerere procurorului pt.a solicita prelungirea dovezii de circulatie.Procurorul poate dispune..deci "poate" nu este obligat.Interpretati textul de lege gresit sau in favoarea dvs.