avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculare plata indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculare plata indemnizatie

Sunt absolventa a unei facultati de 3 ani. Acum ma aflu in somaj de studii, care tine 9 luni. Vreau sa stiu daca aceasta perioada de 9 luni se ia in calcul pentru obtinerea de indemnizatie crestere copil. Daca de exemplu ma angajez acum, mai este nevoie de 12 luni de plata, sau inca 3 luni pe langa cele 9?
Si as mai dori sa aflu daca pentru locurile de munca part-time se calculeaza in altfel plata pentru indemnizatie.(adica se paltesc tot 12 luni ,sau 24?)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: laumuzical , utilizator 18:06, 17 Martie 2010
OU 148/2005 - privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului
2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
In concluzie, dupa cele 9 luni de somaj puteti sa va incadrati in munca si part-time dar cu conditia sa efectuati cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună.
ATENTIE:
asta nu inseamna ca aveti 9 luni + 3 luni angajata si dupa 1 luna nasteti. Cele 12 luni sa fie anterioare nasterii!
Multumesc foarte mult pentru raspuns.=D> M-ati scos dintr-o mare ceata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de cresterea copilului marinela210488 marinela210488 mai pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului pana la 2 ani daca am beneficiat de somaj iar acum am intrat in prenatal . Mentionez ca nu am licenta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in perioada de studentie OanaSimion OanaSimion Buna ziua! As dori sa aflu si eu mai multe informatii privind indemnizatia de crestere copil daca sunt studenta. Ma aflu in urmatorul caz. Am aproape 25 ani ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau somaj dupa terminarea masterului chiar daca in primul an de master am lucrat si apoi am fost data in somaj care mi se termina cu 3 luni inainte de absolvirea masterului? Cornelia C Cornelia C Sunt anul 2 la master, il termin anul asta. Dupa ce am terminat facultatea m-am inscris imediat la master(deci nu am mai beneficiat pana acum de somaj ca ... (vezi toată discuția)