avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mod executare
Discuție deschisă în Executare silită

Mod executare

In urma cu 2 ani, instanta a dispus reintegrarea in spatiu a fostei sotii, in locuinta. Data fiind situatia tensionata, spre binele celor 2 minori aflati in intretinere (cate un copil fiecarei parti), fosta sotie impreuna cu minorul a locuit mai departe la parintii sai, eu locuind cu celalalt minor mai departe in locuinta proprietate comuna.
Acum cateva zile,in mod neasteptat, am vazut pe portalul instantelor ca exista incuviintare de executare silita prin executor pe cauza reintegrarii in spatiu.
Intre timp, de acum 2 ani de la hotararea de reintegrare in spatiu, lucrurile s-au schimbat, eu fiind impreuna cu o femeie cu care locuiesc , iar ea s-a recasatorit. In prezent are loc partajul locuintei ( locuinta pe care tatal meu ne-a facut in timpul casatoriei act de vanzare-cump, care in esenta este o donatie deghizata, trecuta de perioada de prescriptie).
Astfel, este total impotriva oricarei moralitati copiilor minori ca fosta sotie sa vina peste mine, copil si d-na cu care locuiesc. Culmea ar fi sa vina si cu sotul ei!
Ce posibilitati de contestatie la executare am, taxa timbu si t.j. in ce valoare sa timbrez? Pot cere anularea incuviintarii executarii silite? Cu atat mai mult ca fosta sotie a fost cea care nu a dorit sa revina dupa ce a castigat reintegrarea in spatiu, iar cheltuielile de judecata pe care i le datoram, ea a spus sa-i folosesc in cele necesare copilului aflat in intretinerea mea. Acum, la peste 2 ani, vrea si banii pe care mi-i spusese sa-i folosesc minorului.
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 12:39, 17 Martie 2010
Buna ziua !
Puteti introduce contestatie la executare in temeiul art. 399, al.(1) c.p.c., contestatia introducandu- se la instanta de executare.
Cu stima !
Sigur, chiar este indicat sa faceti contestatie la executare, iar sugestia mea este sa apelati la un avocat care sa va asiste.
Sa nu abuzez de amabilitatea Dvs, dar va rog sa imi comunicati cu ce valoare timbrez contestatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsire de libertate, nerespectare hotarare judecatoreasca... valentin20 valentin20 Salutare! As dori sa va retin atentia cu o problema destul de delicata. Un cetatean a reclamat un avocat pentru instigare si complicitate la nerespectarea ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere copil minor fara divort diana_sal diana_sal Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Este posibil sa solicit sotului pensie de intretinere pentru copilul minor, adica sa i se retina din salariu ... (vezi toată discuția)
Semnificatie termen urmarire sume datorate cu tilu de pensie de intretinere. Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua. Am o speta de adus in dezbaterea forumistilor. Pe scurt, iata despre ce e vorba: Un creditor are de incasat o suma de bani pentru care a cerut ... (vezi toată discuția)