Buna ziua,
Lucrez la o firma de aproximativ 8 ani, acum firma are mari probleme, nu se pune problema de restructurare pe postul meu dar nu cred ca va mai dura mult pana se va inchide( faliment). As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care as fi insarcinata. De ex: as fi insarcinata in 4-5 luni si firma s-ar inchide, as mai beneficia de indemnizatie ? stiu ca indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeza 85% din veniturile ultimelor 12 luni anterioare nasterii copilului, dar fiind insarcinata in 4-5luni nu cred ca m-ar mai angaja cineva si nu as avea 12 luni lucrate. ce s-ar intampla?
1. Daca se va intampla ce ziceti dvs. veti putea intra in somaj si veti beneficia deindemnizatie de somaj.
2. Perioada de somaj indemnizat intra in cele 12 luni anterioare nasterii si se asimileaza cu cele in care se obtin venituri profesionale supuse impozitarii.
3. In somaj fiind, puteti beneficia de concediu medical, deconcediu dematernitate si de CCC pana la 2 ani. Acestea toate suspenda si prelungesc perioada de somaj.
Va multumesc.
As mai avea o intrebare;in cazul in care sunt in somaj si am concediu medical cum mi se va calcula concediul medical? mentionez ca am un salar net de 1900 de aproximativ un an si ceva.
1. Se face media zilnica a veniturilor dvs. pe 6 luni, inainte de intrarea in concediu medical.
2. Din aceste 6 luni pot face parte si perioade din campul muncii si perioade de somaj sau numai din una din aceste perioade.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Copil
edusa
as avea si eu o intrebare , daca pana la 1 martie am lucrat neintrerupt timp de 5 ani , dupa care am intrat in somaj, sunt insarcinata pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc
madimadi
Buna seara, sunt in somaj de 6 luni si sunt insarcinata in 2 luni,daca termin somajul si ma angajez pana la nastere am dreptul la indemnizatie?(somajul il iau ... (vezi toată discuția)