avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ...pareri?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

...pareri?

buna ziua!
sunt parata intr-un proces de divort cu minor.
credeti ca daca nu ma prezint in fata instantei, dar sunt reprezentata de avocat, acest lucru va fi interpretat in defavoarea mea? se va vedea ca lipsa de interes? (nu-mi doresc sa-l mai vad, nici la tribunal...)
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:20, 21 Aprilie 2010
Nu sunteti obligata sa va prezentati la proces, dar " de ochii soacrei" ar trebui sa dati dovada de interes si sa va duceti.
Depinde de judecator daca interpreteaza sau nu lipsa dvs de la proces.
gi-jane a scris:

buna ziua!
credeti ca daca nu ma prezint in fata instantei, dar sunt reprezentata de avocat, acest lucru va fi interpretat in defavoarea mea? se va vedea ca lipsa de interes? (nu-mi doresc sa-l mai vad, nici la tribunal...)
multumesc

Parerea mea este sa va duceti totusi la acest proces.Nu sunteti obligata,intr-adevar,dar prezenta dvs.acolo poate sa fie interpretata in mod favorabil.
Interpretarea este insa lasata la latitudinea judecatorului.
gi-jane a scris:

buna ziua!
multumesc

Doriti incredintarea minorului sau nu? In situatia in care nu doriti incredintarea, puteti sa nu va prezentati.Daca doriti incredintarea... ar fi mai bine sa fiti prezenta la termene.
faptul ca sunt parata e formalitate, imi doresc divortul si incredintarea copilului.
deci.. nu m-am scos.. ma duc:hammer:
multumesc
buna seara
am aflat ca sotul reclamant va fi in imposibilitate de a se prezenta la proces. daca nu ii va putea face imputernicire avocatei sale pt reprezentare, cum pot evita suspendarea sau respingerea dosarului?
daca depun din timp cerere reconventionala( inca nu stiu daca e ceva sa nu-mi convina din cererea lui, ca nu am primit citatia inca) si devin parat- reclamant, putem continua?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate acorda divortul cand eu nu pot fi prezent la proces? tmihai2010 tmihai2010 eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)