avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacã decedeazã ºomerul, cine poate ridica ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacã decedeazã ºomerul, cine poate ridica indemnizaþia pe ultima lunã?

Situaţia este următoarea: fratele meu are un apartament compus dintr-o cameră + baie + bucătărie, în care ia permis unui vechi vecin să steie, el fiind evacuat din casa în care stătea anterior, din cauză că acesta a fost revendicat, iar apartamentul oricum era gol. Vecinul primea indemnizaţia de şomaj de 9 luni, deorece avea foarte mulţi ani lucraţi înnainte să rămână fără servici - mai avea de primit încă cel puţin 3 luni de zile, dar luna trecută a murit de pe o zi pe alta. Fratele meu era plecat atunci în străinătate pt. câteva zile, aşa că de înmormântare m-am ocupat eu, vecinul neavând nicio rudă - nici măcar îndepărtată. La "Forţele de Muncă", prima dată nici nu au vrut să audă de ajutorul de înmormăntare, dar până la urmă cu chiu cu vai tot mi lau acordat (în final au găsit paragraful, în care scrie clar, că se acordă soţului rămas in viaţă, copilului, pţrintelui etc, sau oricărei persoane care poate dovedi că a suportat cheltuelile de înmorm'ntare) . Acum a venit indemnizaţia de şomaj, şi iar suntem la aceleaşi capitol. Poştaşul la dus înapoi la poştă, dar de acolo nu îl pot ridica, deoarece nu am adeverinţă de la FdM, iar ei spun că nu au pe ce bază să-mi elibereze pt. că nu sunt nici rudă, nici urmaş, nici moştenitor. Oricum, ajutorul de înmormântare nu a acoperit mai mult de 60% din cheltuelile reale, suma aceasta ar mai ajuta cu ceva, ne mai vorbind de facturile, care au sosit de atunci, şi urmează a fi achitate. Nu este vorba de o sumă extrem de mare, dar totuşi am impresia că mi s-ar cuveni, chiar dacă sunt numai a cunoştinţă, care la îngropat pe nefericitul. Dumnezeu să-l ierte.
Cel mai recent răspuns: smart43ro , utilizator 22:36, 18 Martie 2010
1. In Legea 76/2002 am gasit urmatorul articol:
Art. 125. - Indemnizaţia de şomaj se plăteşte titularului ori mandatarului acestuia stabilit prin procură specială.
2. Incercati la un notar sa va faca o procura speciala pentru a ridica banii.
Mulţumesc frumos pentru răspuns. Mâine am să încerc.
in baza unor acte doveditoare,orice ruda de gr 1(sot-sotie etc),poate primi o procura eliberata de AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)
Varul meu, mamele surori, mama mea trăiește, mătușa nu, a ... Mamuca Mamuca Varul meu, mamele surori, mama mea trăiește, mătușa nu, a fost găsit mort în casă de o vecină.. A anunțat salvarea, a venit și poliția, au sigilat ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei de somaj veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Sunt somera din noie 2012, ridic in fiecare luna in jurul datei de 17 indemnizatia de la posta ... (vezi toată discuția)