avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neprezentare la infatisare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neprezentare la infatisare divort

Situatie : se introduce actiunea de divort dar la una din infatisari reclamantul nu se poate prezenta.

1. Se poate amana acea infatisare sau se poate stabili o alta data pt infatisarea respectiva pe motiv ca reclamantul nu va putea lipsi de la servici sau va fi plecat din tara pentru cateva zile?

2. Daca nu se prezinta la infatisare ( pe motivele scrise sus ) si se prezinta doar avocatul, se anuleaza toata procedura de divort?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:32, 17 Ianuarie 2007
poate daca face dovada, la urmatorul termen(daca va mai fi:()ca, desi a facut o cerere, in timp util, catre unitatea/institutia angajatoare pt a i se permite absentarea pe motivul prezentarii in instanta, aceasta cerere nu a fost acceptata...plus amenintat cu masuri disciplinare in cazul neprezentarii la serviciu...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2007
lara_croft, utilizator
Daca te intereseaza sa nu te prezinti la acel termen mai exista si solutia sa obtii o adeverinta medicala prin care sa dovedesti ca esti in imposibilitate de a te prezenta. Avocatul se va prezenta la termen cu adeverinta si va solicita amanarea cauzei din acest motiv.
La a doua intrebare raspunsul este ca se va respinge actiunea de divort ca nesustinuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Bună ziua. am prima înfățișare pt divorț pe 30 luna aceasta. ... AndraD. AndraD. Bună ziua. Am prima înfățișare pt divorț pe 30 luna aceasta. Dacă avocata mea nu se prezintă, se va reprograma înfățișarea sau se poate desfășura ... (vezi toată discuția)