avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere si inselatorie? am sanse de castig?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere si inselatorie? am sanse de castig?

Buna seara.
Sunt nou pe acest forum iar aceasta este prima problema pe care o voi expune. Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
In urma cu 2 saptamani am gasit pe forumurile auto o persoana care aduce jante de aliaj si anvelope stare f buna. Din cate citisem pe forum lumea il recomanda ca fiind f serios. Drept urmare:
- l-am contactat pt 4 jante si 4 anvelope
- am dat avans 400RON

M-a tot amanat, a promis ca aduce, a spus ca a adus, ca s-a stricat masina la deva etc, ca in final, cu 2 zile in urma, sa imi spuna ca le-a pus la curierat rapid.
NICI in ziua de azi nu le-am primit.

OBIECTIVE
- daca se incadreaza la dosar penal..... acesta ar fi principalul obiectiv
- daca am sanse sa imi recuperez dauna
- de asemenea daca pot recupera plata procesului
- daune in bani

Tin sa precizez ca prncipalul obiectiv este sa il aduc in fata justitiei si sa fie pedepsit, secundar fiind folose materiale etc.
Multumesc
Cred ca trebuie sa aveti salvate si postarile pe nmet ,cand ati discutat "afacerea"
V-ar fi de mare folos.
Pe de alta parte,puteti formula plangere penala pentru infractiunea de inselaciune impotriva repectivei persoane aratand probele de care intelegeti sa va folositi.
In afara de acestea ar fi bine daca aveti 1-2 martori care sa fi asistat la convorbiri.
Succes !
1. au trecut maxim 6-7 saptamani de cand am trimis banii
2. nu am discutiile de pe net
3. am listingul convorbirilor telefonice efectuate de mine
4. m-a sunat si el de pe telefonul lui
5. am martori care au asistat la discutiile telefonice
Puteti depune plangere penala dar e greu de spus ce va iesi.
Daca omul a fost serios cu ceilalti e cam ciudata treaba.
Daca a procedat la fel si cu altii...
trebuie sa probati infractiunea de inselaciune - faptul ca intradevar ati fost inselat < deoarece el ar putea sa declare ca ii erati dator cu acei bani si sa vina si cu martori.
Av. Todorese Doina
Nu pot decat sa sustin cele aratate de distinsa d-na avocat.
In justititie orice acuzatie si orice pretentie,trebuieste dovedita cu probatorii,in general cu acte si martori si apoi cu alte probatorii specifice,altfel cele sesizate raman doar simple"afirmatii"

Alte discuții în legătură

In plangere impotriva p.v. de contraventie se poate cere restituirea amenzii platite ? Pilu Pilu Buna seara. Ma simt putin ridicol cu intrebarea pe care o voi adresa-o, dar simt totusi ca voi gasi intelegere. Vreau sa fac o plangere impotriva unui ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)