avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... test de paternitate intr-un proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

test de paternitate intr-un proces

Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 30 de ani si din nefericire acesta a decedat.Acest barbat a avut un baiat infiat inca de cand l-am cunoscut, iar cu mine a facut doua fete pe care nu le-a recunoscut. As dori sa stiu daca in urma procesului pe care il am cu baiatul concubinului pot cere efectuarea testului ADN prin care sa se dovedeasca paternitatea in ceea ce priveste cele doua fete facute cu concubinul si daca au aceleasi drepturi in ceea ce priveste mostenirea.
Va multumesc anticipat!
puteti face acest lucru. trebuie sa aveti in vedere termenele de prescriptie pentru stabilirea paternitatii. luati legatura cu avocatul care va reprezinta pentru lamuriri.
se poate face,consultati un avocat ca e destul de complicat.Succes!
Il contrazic pe "crisv" in sensul ca nu este complicata situatia in masura in care poate sa dovedeasca, prin acel test ADN, permis de lege,ca sunt mostenitoare prin efectul legii! Altfel, un avocat care isi respecta profesia va face ceea ce trebuie facut, pe baza acelor probe administrate in cauza dosarului!
cf. art. 59 c.fam.alin. 3 , in cazul decesului tatalui copiilor, actiunea in stabilirea paternitatii se introduce impotriva mostenitorilor defunctului .
atentie la termenul de prescriptie !!
in cazul in care exista un inscris, mai precis o contestatie ( impotriva unei somatii intocmite de Administratia fiscala si a unui titlu executoriu prin care concubinul meu a fost somat sa plateasca o anumita suma ca urmare a unui proces verbal in tocmit de Politie) catre judecatorie.
In respectiva contestatie concubinul meu specifica :,,ca urmare a unor discutii avute cu fiica mea xxxxxxxxxx, care este angajata la xxxxxxxx, in functia de xxxxx.
Din respectiva contestatie rezulta faptul ca fiica mea este si copilul lui.
Ma ajuta acest inscris in dobandirea paternitatii?
Mentionez ca pe inscrisul respectiv este semnat de primire si datata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)